Gairebé 200.000 euros per al nou skatepark del Parc Catalunya

S'ha aprovat aquesta partida i les obres s'allargaran dos mesos

Imatge d'arxiu de l'skatepark del Parc Catalunya
Imatge d'arxiu de l'skatepark del Parc Catalunya | Cs Sabadell
NacióSabadell
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:13h
La Junta de Govern Local, celebrada aquest dilluns, ha aprovat reservar 198.188,93 euros per a la renovació completa de l'skatepark que hi ha al Parc Catalunya. El termini d'execució previst és de dos mesos, un cop comencin les obres. 

El nou emplaçament, fet amb la participació i col·laboració d'entitats i usuaris, preveu comptar amb elements que facilitin diverses pràctiques esportives, ja siguin patinets, bicicletes i skates, i per a diferents edats. Per això, hi haurà "versatilitat dels elements originals", però "adaptats" a l'actualitat, ha destacat l'Ajuntament de Sabadell. 

També s'afegiran nous i amb un material, a diferència de l'anterior, que sigui més resistent i per tant duri més temps. Aprofitant l'actuació, es faran obres al voltant com la millora del camí d'accés des de la plaça de Matagalpa i es tancarà amb una barana de fusta el perímetre de la zona de bicitrial.

L'skatepark del Parc Catalunya, construït fa 15 anys, s'ha anat deteriorant amb el pas dels anys i ha acabat obsolet. De fet, el consistori va haver de retirar, fa uns mesos, el mòdul central "per garantir la seguretat" de les persones que en feien ús. Les diferents formacions han anat reivindicant millores, va ser Cs, a través del seu portaveu, Adrián Hernández, que el 2019 va denunciar "les pèssimes condicions" i va exigir-ne un de nou. 

Posteriorment, també ERC i Junts per Sabadell (JxS) han reclamat actuacions. Els republicans van indicar que es construís amb la participació de tothom i JxS va suggerir una solució temporal per als skaters, mentre no tenien un espai adient.