violència masclista

Minut de silenci pels últims casos de violència masclista

Una convocatòria feta per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies a la qual s'ha adherit Sabadell

per Albert Hernàndez, Sabadell | 14 de juny de 2021 a les 12:29 |
La concentració a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
Els representants polítics de Sabadell, personal municipal i la ciutadania han guardat, aquest dilluns al migdia davant de l'Ajuntament, un minut de silenci pels últims casos de violència masclista arreu de l'Estat. En una concentració convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per les últimes víctimes i com a demostració "d'unitat per acabar amb aquesta xacra". 

Com és habitual, la sirena antiaèria ha sonat clavades les 12 del migdia i tant els concentrats com la gent que hi havia a la plaça Sant Roc han guardat un minut de silenci. "Pel cruel succés" de les nenes assassinades presumptament a mans del seu pare a Tenerife i una menor a Estepa, a Sevilla, ha recordat l'FEMP. Així com pels 41 nens assassinats i les 1.096 dones des de 2013 per violència masclista.

  El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha afirmat que "estem vivint uns episodis molt importants" en matèria de violència contra les dones i si Sabadell té l'oportunitat de "mostrar la seva repulsa, ho farà". 


La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha recalcat "el rebuig total" a les dones assassinades i als seus fills "pel fet de fer mal". Ha garantit que des del consistori es "dedicaran tots els esforços i recursos per fer prevenció". De fet, ha posat l'accent en això i la "sensibilització com la base".

Morell ha llançat un missatge a les dones de la ciutat: "No esteu soles, l'Ajuntament està al vostre costat" i ha demanat que "les que no s'atreveixen, facin un pas endavant". A la vegada que ha destacat el treball conjunt amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat "per acabar amb aquesta xacra". 

 

Participació