justícia

Ciuró assegura que es buscarà «la millor fórmula» perquè Sabadell tingui uns jutjats nous

La flamant consellera de Justícia fa la primera visita institucional a la seva ciutat

per Albert Hernàndez, 10 de juny de 2021 a les 16:00 |
La vista de Ciuró, a la sala de plens | Juanma Peláez
La flamant consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha fet la seva primera visita institucional a la seva ciutat, Sabadell, des d'on ha garantit que es buscarà "la millor fórmula" perquè la ciutat tingui uns jutjats nous, una llarga reivindicació de la judicatura i des de l'àmbit municipal. 

Ciuró ha explicat que ja hi ha "feina avançada" en aquest sentit, però no ha posat dates ni concrecions: "No puc dir que els farem la setmana vinent, ni sí els farem segur, però treballarem amb tot l'esforç i tot l'amor". En aquest sentit, ha recalcat "la voluntat política" perquè estigui sobre la taula. 


També sobre les dependències judicials ha dit que "aquest estiu no hauria d'haver-hi problemes" de temperatures altes, una denúncia que els treballadors han reiterat els últims anys. "El tema està resolt" i "l'edifici no està malalt", perquè s'hi ha actuat, malgrat "encara no s'han acabat" les feines. Tanmateix, ha avisat que als jutjats s'hi produeix "un efecte lupa", amb els vidres foscos i no ha descartat que hi hagi "alguns dies que no s'hi pugui anar". 


Promesa complida 

La titular de Justícia ha confessat sentir "emoció" d'estar a la ciutat com a consellera i ha recordat que "he complert la promesa", la qual era que el primer municipi en visitar en acte institucional seria la capital vallesana. I així ho ha evidenciat amb la seva signatura en el Llibre d'Honor de la ciutat.  Objectius de legislatura

Ciuró ha desgranat els objectius del nou executiu català, entre els quals, ha mencionat "despertar la vocació" de jutge i fiscal entre els estudiants de dret, donat que molts jutges que venen a Catalunya de fora s'hi estan poc temps: "Això paralitza el jutjat i genera una acumulació de papers, sense donar resposta immediata a qui ho necessita".

També ha posat l'accent en "fomentar la mediació" que ajudaria a "descongestionar" els jutjats i donaria "responsa immediata" i "posar en valor el Dret Civil català", el qual "s'invoca poc". Tot plegat, no li impedirà per treballar per obtenir la independència de Catalunya, sense que això sigui un obstacle per desenvolupar les seves tasques al capdavant de Justícia i defensar tothom del país sense distincions.

Absència de la Crida 

La Crida per Sabadell ha estat l'única formació que no ha assistit a la recepció institucional. En un comunicat, ho ha justificat perquè Ciuró "ha demostrat en repetides ocasions formar part de la vella política" i ha carregat contra ella per optar per "un pacte amb el PSC del 155, un partit monàrquic i hereu de la corrupció". A la vegada que ha criticat la seva marxa de la ciutat ho ha fet mirant pel seu "benefici personal i partidista".

 

Participació