Marta Farrés: «El pacte M&M és estable, funciona i té futur»

L'alcaldessa anuncia 20,5 milions d'euros d'inversió abans d'acabar l'estiu

L'alcaldessa i la tinent d'alcaldessa al patit del Ferran Casablancas
L'alcaldessa i la tinent d'alcaldessa al patit del Ferran Casablancas | Albert Hernàndez
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:42h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la seva sòcia del govern municipal, i segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, han fet balanç dels dos anys de mandat i han llançat un avís: "El pacte M&M és estable, funciona i té futur". Unes paraules acompanyades de l'encaixada de mans entre les dues.

Han desgranat les polítiques impulsades, marcades per la pandèmia: “Hem donat resposta, hem estat a l'alçada”, ha dit Farrés i ha completat Morell, “nosaltres també hem patit” i ha admès sentir-se “orgullosa de compartir viatge amb aquest govern municipal”. Tant una com altra han posat l'accent en ser “un govern progressista”.    
 
Una autoavaluació que, amb números, suposarà que “abans que acabi l’'estiu adjudicarem 20,5 milions d'euros en obres, això fa anys que no passava, amb 16 projectes”, tals com el Parc de les Aigües, el carrer Indústria, el camí de l’Escola Pau Casals, la licitació dels exteriors del Vapor Pissit, els jardins de Campoamor i la reparació de l’Ajuntament, entre d’altres. “Això és ser eficient. No és un eslògan, són fets”, ha etzibat Farrés.

Malgrat ser alguns treballs ideats en el mandat passat, l'alcaldessa ha volgut subratllar que "els mandats són de quatre anys per a tots" i ha continuat, "en quatre anys, zero pisos", en referència als 528 que han previst engegar la construcció fins a 2023. Morell ha afirmat que "uns es dediquen a panificar i d’altres pressupostem".
 
L’alcaldessa ha precisat que amb aquests 20,5 milions d'euros “no hi haurà cap racó” que es quedi sense previsió d’inversions. També ha destacat la “capitalitat” que “havia perdut” Sabadell, amb la inversió de 40 milions a l’Hospital Parc Taulí i l’arribada del grau d’Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que “ha de passar per l’Artèxtil”.  
 
“Una ciutat més tranquil·la”
 
Farrés ha remarcat que en aquests dos anys s’ha “rebaixat la tensió política que hi havia, que estava molt tensionada i això és per una manera de fer de les dues” i ha rematat, “Sabadell està més tranquil·la”, així com “està en marxa” i “tenim projectes a llarg termini, n’hem traçat a 20 anys vista”.

Farrés i Morell han volgut escenificar aquest equador de mandat en un emplaçament "especial", l'Institut Ferran Casablancas, on van estudiar ambdues i que dona continuïtat el que van batejar com el "pacte de concòrdia"