La família gegantera de Gràcia s'amplia: neix l'Àliga de Sabadell

Es presentarà el 10 de juliol a la plaça Sant Roc

La nova figura, preparada per presentar-se en públic
La nova figura, preparada per presentar-se en públic | Colla de Geganters i Grallers de Gràcia
NacióSabadell
10 de juny del 2021
La família gegantera de la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia s'ha fet una mica més gran. Ha nascut l'Àliga de Sabadell. Una figura inspirada en d’altres que ballen per d’altres poblacions catalanes com Mataró, Reus, Tarragona i Barcelona, entre d’altres localitats.

Una àliga perdiguera o cuabarrada, una espècie en perill d’extinció catalana i que ha construït un professional amb experiència en aquest tipus de bestiari, Toni Mujal de Cardona. I arriba al barri amb banda sonora, música pròpia composada per Roger Andorrà; un ball i vestuari. Així, suposarà tota una litúrgia la seva posada en escena quan balli pels carrers.
 
L’Àliga de Sabadell, però, encara és un misteri i la seva presentació oficial es farà el 10 de juliol a la plaça Sant Roc. I l’acompanyaran quatre figures iguals de cada una de les demarcacions catalanes, les de Mataró, Tàrrega, Girona i Tortosa.
 
L’entitat cultural ha dissenyat un acte tal com marquen els protocols Covid-19, amb, entre d’altres, recollida d’entrades, i farà dues passades perquè es pugui arribar al màxim de públic possible: una primera a les 17.30 hores i una altra a les 19.30 hores.

El nou membre de la família gegantera ha sortit d'una campanya de micromecenatge llançada ara fa un any. Va aconseguir 3.269 euros dels 12.150 que havia fixat per donar vida a l'Àliga de Sabadell.