1 de 10
nomenaments

Toni Font, nou director general de Memòria Democràtica

És un dels nombrosos nomenaments fets pel Govern i fins ara era assessor de l'Oficina Gran Via-Ripoll

Font en el ple de comiat com a regidor el juny de 2019 | Juanma Peláez
per Ferran Casas / Bernat Surroca, Barcelona | 8 de juny de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cascada de nomenaments al Govern d'aquest dimarts. Entre aquests hi ha hagut el de l'exregidor de l'Ajuntament de Sabadell Toni Font, que és el nou director general de Memòria Democràtica. Fins ara feia d'assessor de l'Oficina de Gran Via-Ripoll, tasca que va començar ara fa un any com a condició dels "sí" als pressupostos de 2020 de Junts per Sabadell al govern municipal. 

Ell és un dels dos càrrecs que hi havia integrats en el projecte de la transformació d'aquest eix viari de la ciutat. Font forma part dels nous nomenaments al Departament de Justícia -de la qual n'és titular la sabadellenca Lourdes Ciuró-, Laura Martínez ho ha estat com a directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada; l'exdirectora de Política Lingüística Yvonne Griley serà directora d'Afers Religiosos i el fins ara diputat per Tarragona Eusebi Campdepadrós secretari de relacions amb l'Administració de Justícia. 


També la que va ser cap de llista de Junts per Barberà a les últimes eleccions municipals, Núria Ramon, és la directora de l'Agència de Joventut i tanca la seva etapa com a directora executiva de l'Institut Català de les Dones.


La conselleria de la Presidència ha nomenat Ester Capella, exconsellera de Justícia, com a delegada del govern a Madrid, i repesca Joan Ridao, que serà director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern.

Capella, que abans de ser consellera va ser senadora i diputada a Madrid, tindrà l'encàrrec de Pere Aragonès de greixar les relacions entre governs. Feia dies que, tal com va avançar NacióDigital, Capella tenia l'oferiment d'anar a Madrid damunt la taula.

Ridao, que va ser secretari general d'ERC i portaveu dels republicans a Madrid, va deixar la primera línia política fa més de deu anys després d'una llarga trajectòria i va dedicar-se a la docència i a preparar les oposicions per ser lletrat del Parlament. La passada legislatura el van nomenar lletrat major, càrrec que va deixar fa uns mesos. A l'IEA, dedicat a fomentar el debat sobre els avenços en l'autogovern, el jurista substitueix el politòleg Ferran Requejo.

L'estructura de la conselleria de Presidència està pràcticament al complet amb altres nomenaments importants. Anna Caula, fins ara diputada i que serà substituïda a la mesa del Parlament per l'exconsellera Alba Vergés, ha estat nomenada secretaria general de l'Esport; el periodista Oriol Duran, que ha ocupat diverses responsabilitats a l'estructura de comunicació del partit, es converteix en secretari de Comunicació i Mitjans; i l'alcalde de Solsona David Rodríguez serà secretari d'Administracions Locals i relacions amb l'Aran. Com a directora general, Rodríguez hi tindrà Montserrat Fornells, fins ara secretària general d'ERC a Lleida i que havia estat alcaldessa de Vilanova de l'Aguda.

Com a director del Consell Català de l'Esport s'ha nomenat Aleix Villatoro, un dels imputats al jutjat 13 i fins ara secretari d'Exteriors, i Ismel Peña-López com a director de l'Escola d'Administració Pública. Fins ara havia estat director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals.

El darrer dels nomenaments a Presidència és el de Marc Ramentol, que serà director general de Coordinació Interdepartamental amb la missió de fer més eficaços els engranatges interns de l'executiu de coalició. Ramentol, metge de professió i militant d'ERC, havia estat secretari general de Salut quan la consellera era Alba Vergés.

Als altres departaments també hi ha nomenaments importants. A Empresa i Treball es nomena Maria Assumpta Farran com a directora general d’Energia, Seguretat
Industrial i Seguretat Minera. A Economia hi ha un nomenament rellevant. Es tracta de la nova secretària d'Economia. La tortosina Maria Matilde Villarroya, que va ser regidora de CiU a l'ajuntament, serà la segona de Jaume Giró.  

Figueras, d'Esports a Exteriors


A Acció Exterior s'ha nomenat Albert Latorre director general de Participació Ciutadana i Albert Cañigueral director general de Transparència i Dades Obertes. Tots dos venen del sector privat. Com a secretari d'Acció Exterior, en canvi, es promou un dirigent de Junts amb llarga trajectòria ja. Es tracta de Gerard Figueras, que havia estat líder de la JNC, diputat i fins ara secretari general de l'Esport. Figueras té investigacions obertes per irregularitats en la gestió de subvencions.

A Educació el Govern ha nomenat Raquel Garcia Sevilla directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, provinent del sector educatiu. A Acció Climàtica Antoni Ferran serà director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

Al departament de Salut s'han formalitzat els nomenaments de l'exconsellera Meritxell Budó com a secretària d'Atenció Sanitària i d'Aina Plaza com a directora de Planificació. A Interior es confirmen els nomenaments que es van avançar dilluns com ara Ramon Lamiel a Trànsit, Mercè Salvat a Protecció Civil, el veterà Joan Delort a Bombers i Sònia Andolz a Administració de Seguretat.  

Veterans de Junts a l'administració a Drets Socials


A Drets Socials, el manresà Alexis Serra, fins ara al capdavant de l'oficina per la reforma horària, es converteix en secretari d'Infància, Adolescència i Joventut. Per sota seu tindrà el regidor de Granollers Àlex Sastre a director de Joventut i Núria Ramon com a directora de l'Agència de Joventut. Montserrat Vilella serà directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat. Cesca Domènech serà directora general d’Acció Cívica i Comunitària. Al seu torn Anna Figueras serà secretària d’Afers Socials i Famílies. 
Participació