L'exalcalde de Cerdanyola Toni Morral serà el delegat de la Generalitat a Barcelona

Agafarà el relleu d'un altre exbatlle, i vallesà, Juli Fernàndez

Antoni Morral
Antoni Morral | Adrià Costa
NacióSabadell
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:38h
L'exalcalde de Cerdanyola -entre 2003 i 2009-, i diputat de Junts, Toni Morral serà el delegat de la Generalitat a Barcelona, segons publica el diari Ara i ha confirmat l'ACN. Morral forma part de la direcció del partit i és proper a Jordi Sànchez,

Morral va ser batlle del municipi vallesà amb ICV, partit del qual va tenir carnet entre 1987 i 2015. Va estar un mandat i mig a Cerdanyola, en el primer (2003 a 2007) va liderar el consistori amb el suport d'ERC i l'antiga CiU. En el segon, sense els republicans amb representació al ple, el pacte amb convergents es va trencar. 

La fractura del pacte va propiciar una moció de censura i va donar pas a que la socialista Carme Carmona ocupés l'alcaldia. Morral va passar a ser regidor a l'oposició, i posteriorment va retornar a la seva plaça de treballador a l'Ajuntament de Sabadell. 

El 2018 va entrar al Parlament ja amb Junts, després de la renúncia del que era conseller d'Interior Joaquim Forn, destituït per l'aplicació de l'article 155. Morral anava de número 18 a les llistes de la formació. 

Curiosament, el càrrec de delegat de la Generalitat a Barcelona tornarà a estar en mans d'un vallesà, i també exalcalde. El passat mes de març el que va ser-ho de Sabadell, entre 2015 i 2017, Juli Fernàndez va renunciar per la nova etapa com a diputat al Parlament. Fernàndez va ser nomenat el mes de juliol de 2018.