​Treva de la unitat 4 de repartiment de Correus de Sabadell

Aturen la vaga després de 65 dies d’aturada per reprendre-la “en qualsevol moment”

La protesta a la seu de Correus, a Barcelona
La protesta a la seu de Correus, a Barcelona | ACN
NacióSabadell
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:47h
La unitat 4 de repartiment de Correus de Sabadell, que està en vaga des del passat 6 d’abril, ha decidit tornar a la feina “de moment”, tal com ha informat CGT aquest dimarts en un comunicat. Una mesura que s'ha pres per “reduir l'estoc acumulat” actual, ja que hi ha més de 200.000 enviaments aturats a les oficines i que afecten uns 70.000 veïns del nord de la ciutat.
 
El sindicat ha advertit que “molts enviaments urgents persistiran durant molts mesos” i que acabarà quan la companyia postal es comprometi amb les seves demandes davant un mediador. Ha insistit que “no es desconvoca la vaga indefinida per tal de reprendre-la quan es desitgi”, sense precisar ni quan ni el nombre de persones que la secundaran.
 
Un punt i a part a la reclamació laboral davant “el conflicte llarg” per “l'actitud de Correus”. CGT ha recordat que la protesta ve motivada per tres motius: “Aturar l’autoritarisme de la responsable de la unitat 4” i per “problemes de seguretat i salut” a les instal·lacions, dues demandes satisfetes, però no el “dimensionament correcte de la sobrecàrrega estructural de treball i realització de les contractacions necessàries”.

 

Ha acusat Correus de no oferir “cap garantia” del compliment dels seus estudis sobre la dimensió de la plantilla en aquesta secció de la ciutat. A la vegada, ha remarcat que el personal “porta anys sent un 33% menor” que la quantitat necessària anual estimada per la mateixa empresa, “descarregant aquesta pressió extra sobre els treballadors”.
 
El sindicat ha apuntat a la resolució del conflicte cap a “Correus i PSOE i finalitzarà quan compleixin la seva paraula”. A la vegada que han criticat “l'absència” de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.