medi ambient

Recullen més de 400 quilos de residus a l'entorn natural de Sabadell

Estudiants i voluntaris es reparteixen per diversos paratges de la ciutat per fer la recollida

per NacióSabadell, 8 de juny de 2021 a les 08:00 |
171 alumnes de primària de diversos centres de Sabadell i una quarantena de voluntaris van recollir 436 quilograms de residus dels paratges naturals de la ciutat, en el marc de la iniciativa Let’s Clean up Europe! -feta entre els dies 7 i 9 de maig- impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament.

Els estudiants i voluntaris es va repartir pel bosc de Can Deu, on alumnes de cinquè de l'escola del mateix nom, van recollir 25 quilos des del centre educatiu fins a l'ermita de Sant Julià. 145 de primer i tercer de l'IES Ca n'Oriac van fer el mateix al Parc Agrari i al riu Ripoll, des del Torrent de Colobrers fins al gual de la Clota. En total van aplegar 250 quilos. 

  Una vintena de voluntaris, convocats per Junts per Sabadell, van netejar el Torrent de Colobrers i van recollir 51 quilos de residus. També el mateix nombre, de l'Agrupació de Defensa Forestal, van netejar el riu Ripoll al tram de Sant Oleguer i van sumar 120 quilos. 


Els 436 quilos ha demostrat, tal com ha denunciat el consistori, que "a l’entorn natural de la ciutat es continua abocant deixalles de forma incívica, deixant llaunes, plàstics, ampolles de vidre, cartrons, residus de runa o cablejat". També les tovalloletes humides d’un sol ús en diversos punts de la llera del riu Ripoll. 

La campanya busca conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida dels mateixos abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre d'altres punts. 

 

Participació