Cerdanyola sol·licita que es declari «àrea d'habitatge de mercat tens» per «contenir i moderar» el lloguer

La petició ha de passar per un acord de ple; A Palau-solità i Plegamans ja s'ha fet i s'insta la Generalitat a que ho accepti

Cerdanyola del Vallès
Cerdanyola del Vallès | Georgina Albreda
NacióSabadell
07 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:17h
L'alcalde de Cerdanyola de Vallès, Carles Cordón, ha sol·licitat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que es declari a tot el municipi com a "àrea de mercat d'habitatge tens", per tal de "contenir i moderar" els preus del lloguer a la localitat vallesana.

La inciativa també busca garantir que hi hagi un preu "accessible" i estigui sotmès a l'aplicació de l'índex de referència de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Així mateix, ha apuntat que "cal anar més enllà" en aquest àmbit i que no es reguli únicament el preu màxim de lloguer, sinó que aquesta fixació de la mensualitat vagi acompanyada de mesures que "permetin realment l’accés a una llar".

Ha definit aquesta petició com "un pas inicial que ha de permetre la regulació" del lloguer, ja que actualment els preus impedeixen que les famílies pugin accedir a un pis, cosa que s'agreuja entre aquelles amb vulnerabilitat econòmica.

La petició que ha fet l'alcalde de Cerdanyola s'ha de ratificar en sessió plenària, que a la localitat se celebren els últims dijous de mes, tot i que en el ple de maig ja es va aprovar una moció en aquest sentit.

Palau-solità i Plegamans, també ho demana

Precisament, al Vallès Occidental ja hi ha una altra població, Palau-solità i Plegamans, que en el ple de maig, celebrat el passat dia 27, va donar llum verda, per unanimitat, a demanar que es declarés "mercat d'habitatge tens".

En la sol·licitud se subratllava que fos per cinc anys, amb la possibilitat que fos revisable, tant per retallar aquest període com per deixar-lo sense efecte, en el cas que canviessin les condicions. S'instava portar l'acord al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè ho acceptés.