El rector de la UAB avisa que «vigilarà i assegurarà» el dret d'examinar-se de selectivitat davant la vaga convocada

Lafuente entén el dret de vaga de la plantilla, però li sembla "curiós" que només la convoqui una universitat

El rector de la UAB, Javier Lafuente
El rector de la UAB, Javier Lafuente | UAB
04 de juny del 2021
Actualitzat el 05 de juny a les 16:54h
El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, ha avisat que "vigilaré i asseguraré" el dret d'examinar-se de selectivitat dels estudiants de batxillerat de Catalunya davant la vaga convocada per CGT, juntament amb el col·lectiu d'investigadors pre i postdoctorals en lluita i l'Assemblea de Professorat Associat de la UAB.

Lafuente ha subratllat el dret legítim d'aturada de l'activitat dels docents i personal de serveis, encara que ha matisat que "no ho faria" en aquests dies tan específics, perquè els alumnes "s'estan jugant el seu futur", ja que "per dècimes" poden quedar-se fora dels estudis pels quals "s'han estat preparant aquests últims anys".

En aquest sentit, ha insistit, que garantirà el correcte funcionament perquè "pugin arribar a les notes necessàries". I malgrat que, novament, ha dit "no hi ha cap problema" amb aquesta convocatòria de vaga, "és curiós que només es faci en una universitat". 

Aquest dimecres, el sindicat va anunciar que hi hauria aturades de dues hores, des de les 9 a les 11 del matí, durant els exàmens de selectivitat, del 8 a l'11 de juny, com a protesta per les condicions laborals en el sector científic i universitari, entre d'altres demandes.