Detenen tres homes per robar en domicilis de Barberà amb el mètode dels marcadors

Un d'ells va ingressar a presó, els altres van quedar en llibertat amb càrrecs

Les joies recuperades per la policia catalana
Les joies recuperades per la policia catalana | Mossos d'Esquadra
NacióSabadell
03 de juny del 2021
Els Mossos d'Esquadra han detingut, en col·laboració amb la Policia Local de Barberà del Vallès, dos homes de 31 anys i un de 48 com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili i d'un altre en grau de temptativa en aquest municipi.

Utilitzaven el mètode dels marcadors, que consisteix a col·locar un fil prim de cola, un tros de plàstic gairebé imperceptible a la porta d'un domicili, i si més tard encara hi es mantenir significa que el pis és buit. Durant la tarda del 30 de maig es van detectar diversos habitatges al barri Antic amb marcadors i es va posar en marxa el dispositiu que va acabar amb la detenció dels tres acusats de matinada.

Concretament, la policia va trobar els homes cap a les 4.30 hores sortint d'una porteria del carrer Josep Armengol. D'allà es van adreçar a l'accés d'un altre bloc de pisos, que l'intentaven obrir utilitzant un plàstic llis. En passar una patrulla de la Policia Local, es van amagar, i van fugir en arribar-ne més de Mossos. Finalment van enxampar-ne dos i van trobar el tercer, més tard, dins d'un vehicle aparcat, a pocs metres del lloc.
 

Plàstics que utilitzaven per marcar els pisos Foto: Mossos d'Esquadra


Durant l'escorcoll els agents van localitzar dins del vehicle estris i joies amagades en un mitjó, que el propietari de l'habitatge on van accedir va reconèixer. Per tots aquests fets els tres homes van ser detinguts. 

Van passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, que va decretar presó per a l'home localitzat dins el cotxe amb els objectes robats i llibertat amb càrrecs per als altres dos.