La vaga de Correus s'estén a la demarcació de Barcelona durant tres dies

S'uneix a la protesta de gairebé dos mesos de la unitat 4 de repartiment de Sabadell

Part del personal de l'empresa de missatgeria
Part del personal de l'empresa de missatgeria | ACN
NacióSabadell
02 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:28h
La plantilla de Correus a la demarcació de Barcelona ha iniciat aquest dimecres una vaga de tres dies. L'aturada, convocada per la CGT i el SiPCT amb l'adhesió de la CNT, vol exigir una millora de les condicions de treball a les oficines. I que arriba quan a Sabadell, la unitat de repartiment 4 porta, aquest dimecres, 59 dies en vaga indefinida. 

Segons els sindicats, la prevenció de riscos als diferents centres de treball és "insuficient" i la pressió laboral "va en augment". Alhora, denuncien el tancament de centres de repartiment en les localitats més petites i lamenten que es prioritzin les entregues de paquets d'Amazon, Wish o Aliexpress per sobre de cartes o notificacions. "Aquest fet comporta endarreriments en l'entrega de notificacions administratives que poden suposar recàrrecs en multes o impostos", han assenyalat.

"És del tot inacceptable que una empresa pública no vulgui dotar de les plantilles necessàries per garantir que els actes administratius arribin a la ciutadania dins el termini i en la forma escaient", han subratllat els sindicats. En el comunicat publicat aquest dimecres, també han recordat la protesta a la ciutat vallesana, per reclamar un increment en el nombre de contractacions.

Per altra banda, els sindicats han denunciat que la direcció de Correus a Catalunya es nega a reunir-se amb la representació legal dels treballadors. "Tenim clar que només la mobilització permetrà que la direcció es faci enrere en la seva intenció de precaritzar un servei que té 300 anys d'història", han conclòs.