Unanimitat per reclamar el retorn d'un servei «digne» de Correus a Sabadell

Els treballadors avisen de la pèrdua de qualitat de l'empresa pública per diverses polítiques

La protesta a la seu de Correus, a Barcelona
La protesta a la seu de Correus, a Barcelona | ACN
01 de juny del 2021
Actualitzat el 02 de juny a les 9:16h
El ple ordinari del mes de juny de l'Ajuntament de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha acordat, per unanimitat, que es reclami al govern espanyol el retorn "digne" del servei postal a la ciutat, on la unitat 4 de repartiment de Correus fa gairebé dos mesos que manté una vaga indefinida

El membre del comité d'empresa, i també de la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Antonio Manuel Ortega, ha presentat la moció reservada per a les entitats, en la qual ha desgranat el sentir de la plantilla davant una tasca que, tal com ha dit, va cap a la privatització. "Un 35% del personal ha passat a ser temporal" i, a més, ha afegit, "s'han externalitzat serveis" que va lligat "a la precarització", ha avisat. 

Tot plegat, ha continuat l'explicació, ha suposat un increment de la sobrecàrrega, arribant al 25% en l'incompliment amb el repartiment en els últims cinc anys i sumar "tensió i estrés" a la plantilla que s'ha traduït "amb baixes i absentisme laboral". 

Malgrat ha manifestat que entenia que des de l'àmbit municipal hi ha competències limitades, ja que la titularitat és de l'executiu espanyol, "hi ha un problema de fons que no es pot obviar i les variables que s'estan donant" afecten el municipi, i és que uns 70.000 veïns del nord de Sabadell estan sense correspondència. "Ha de defensar el servei a la ciutat", ha etzibat.     

Així mateix, la iniciativa també contempla un posicionament contrari "a les polítiques de retallades" a la companyia de missatgeria, "en contra de la seva venda" i la "degradació" que està patint el servei.