Llum verda per estudiar la «connexió verda» entre el castell de Can Feu i el centre de Sabadell

Se suspendran la concessió de llicències a la zona

El passeig de Can Feu quan es va obrir al trànsit
El passeig de Can Feu quan es va obrir al trànsit | Juanma Peláez
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:50h
El ple del mes de juny, celebrat aquest dimarts, ha aprovat, amb els vots favorables de PSC, Podem, Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Cs i l'abstenció d'ERC, que s'iniciïn els estudis previs per a la renovació de la regulació urbanística que ha de permetre la "connexió verda" entre el castell de Can Feu i el centre de Sabadell. 

Es tracta "d'una regeneració de l'entorn", tal com l'ha presentat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, i que "fins ara no s'havia abordat", aprofitant el soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), encara que ha precisat que "es vol reordenar tot el conjunt", més enllà de la cobertura ferroviària. 

La mesura suposa una suspensió de llicències a la zona, sobre una superfície de 41.569,75 metres quadrats, i es revisarà la circulació de vianants i de tots els vehicles. "I donarà continuïtat" un cop s'urbanitzi el passeig soterrat i així s'enllaci amb el carrer de Sant Jordi i la carretera de Terrassa, preservant l’edifici de la Fàbrica Germans Camps, a la confluència amb la carretera de Molins de Rei.

El regidor de Cs, José Luis Fernàndez, ha celebrat aquesta iniciativa, tot i no ser la desitjada, "és l'ínici d'una bona solució" i ha demanat que aquest 2021 pugui haver-hi resultats al respecte. Mentre que el regidor d'ERC, Santi Valls, ha recriminat que "fan el que diu el Pla Director. El que toca" i ha recordat que "sense la planificació prèvia, avui no podrien estar presentant" aquest estudi.