Reparteixen 8.000 cubells per millorar la separació del reciclatge orgànic a les llars de Sabadell

Es complementa amb 30 bosses compostables

Un cubell i bosses compostables
Un cubell i bosses compostables | CBGR
NacióSabadell
05 de juny del 2021
240.000 bosses compostables i 8.000 cubells de color marró. Aquest és el material que ha començat a repartir, aquesta setmana, l’Ajuntament de Sabadell per millorar la recollida de matèria orgànica. Una iniciativa que està emmarcada en el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest dissabte i que porta per títol "Separem bé per reciclar millor!”.
 
La voluntat és que arribi a més del 10% de les famílies de la ciutat i fomenti la separació d’aquests residus i es llenci al contenidor adequat, el marró. “Els nivells de recollida de la fracció orgànica tenen un pes molt important en el total de fraccions de recollida selectiva”, ha afirmat el tercer tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez.
 
El 2020 la recollida selectiva va ser del 36,31% i la fracció orgànica va ser del 5,76% del total, i això que al municipi hauria de ser del 37%. Per això, des del consistori es fa una crida per incrementar aquest reciclatge a les llars.  
 
En aquest contenidor s’hi llenca restes de menjar com de fruita, verdura, peix, carn, closques d’ou, restes de pa, entre d’altres, així com el marró de del cafè, paper de cuina i tovallons bruts, restes vegetals de petites dimensions i taps de suro.