Satisfacció entre els primers vacunats al vacunòdrom de la Pista Coberta d'atletisme

S'administren aquesta primera setmana 300 dosis per hora i s'espera en dues setmanes rebre a menors de 50 anys

Una dona vacunant-se a la Pista Coberta d'atletisme
Una dona vacunant-se a la Pista Coberta d'atletisme | Juanma Peláez
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:49h
Aquest primer de juny ha entrat en funcionament la Pista Coberta d'atletisme de Sabadell com a vacunòdrom i tota la logística, en aquestes primeres hores, funciona. "Súper ràpid", comenta Maria Dolores Cordón, que tot i ser de la ciutat, "hem anat amb el temps just" i "molt bé", finalitza. 

En la mateixa línia que s'expressa Patxi Cervera que per feina s'ha vacunat: "Molt fàcil, amb molta eficiència i ben organitzat". Isabel Baños, una mica escèptica a punxar-se, "hi ha un circuit molt ben muntat". Santiago Rodríguez, un altre dels que ha rebut la dosi de Pfizer-BioNTech, ha posat com a "però" haver de venir fins a la zona esportiva de Sant Oleguer, "tenint un ambulatori al costat de casa". Tot i així, celebra que hi hagi aquest punt de vacunació massiva a la ciutat. 

Unes impressions que van en línia amb el que afirma l'alcaldessa, Marta Farrés, que recalca "l'agilitat" de tot el procés fins que s'arriba a la zona i se surt amb la vacuna posada. "És un dia històric", assenyala i insta la ciutadania a vacunar-se, "donarem totes les facilitats perquè no tinguem cap excusa". 
 

Cues per entrar a rebre la injecció Foto: Juanma Peláez


En dues setmanes, els menors de 50 anys 

La gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, pronostica que, si el ritme de vacunació es manté en els nivells actuals, "en dues setmanes es podria començar per la franja per sota dels 50 anys" (actualment s'està en la franja de 50 a 59). 

Aran precisa que en la inauguració de la Pista Coberta d'atletisme com a vacunódrom -on treballen 85 persones per torn matí i tarda (obert tots els dies de 8 a 20 hores)- es posaran 2.592 dosis, així com al llarg d'aquesta setmana, i que l'agenda d'aquest dimarts i dimecres està plena. "Estem vacunant 300 persones l'hora", recalca.
 

Els espais reservats per a la vacuna Foto: Juanma Peláez


D'aquesta manera, es contribueix perquè s'arribi a una capacitat de vacunació d'entre "230.000 i 240.000 dosis" a la setmana a la regió sanitària, amb l'afegit que en aquesta àrea -que concentre el Barcelonès Nord, els Vallesos i el Maresme- ja hi ha un milió de persones vacunades, de les quals unes 340.000 amb la pauta completa.