ple municipal

Cs proposa recuperar el front comú sobre residències de gent gran a Sabadell

El portaveu demana que s'aposti amb un model arran de "les deficiències" exposades amb la pandèmia

per NacióSabadell, 28 de maig de 2021 a les 15:42 |
Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar | Albert Hernàndez
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha proposat que es recuperi el front comú que hi havia a la ciutat en matèria de residències de gent gran, un servei amb "un històric de mancances" per part de la Generalitat. En aquest sentit, ha apuntat cap a la prevista, des de fa anys, al sud de la ciutat. 

Per això, ha recalcat la importància de tornar a l'acord que hi havia el 2016, deu anys després que inicialment es donés llum verda per construir-la. La formació durà una moció a la sessió plenària del mes de juny, que tindrà lloc dimarts vinent, a la qual, ha avançat, s'hi han sumat PSC i Podem, amb la voluntat que sigui "una moció de ciutat" o que "s'aprovi per unanimitat".


Hernández ha assenyalat el bon moment per fer-ho, "dos anys del govern municipal" i els mateixos "del trencament de consens", quan es va acordar que l'Ajuntament de Sabadell pagaria l'equipament i l'executiu català faria una aportació anual de 2,2 milions d'euros. A més, ha dit, que hi ha "canvi de color polític" al departament que té la competència, abans era el de Treball, Afers Socials i Famílies i actualment és Drets Socials. 

Ha recordat episodis viscuts a la ciutat recentment, en què "l'esforç de tothom" ha donat fruits com la construcció dels centres educatius a Can Llong. A més, ha suggerit que es canviïn els models actuals, ja que arran del coronavirus han demostrat "deficiències". 

 

Participació