Cs proposa recuperar el front comú sobre residències de gent gran a Sabadell

El portaveu demana que s'aposti amb un model arran de "les deficiències" exposades amb la pandèmia

Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar
Una pancarta reclama la construcció de la residència als terrenys on hi hauria d'anar | Albert Hernàndez
NacióSabadell
28 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:22h
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha proposat que es recuperi el front comú que hi havia a la ciutat en matèria de residències de gent gran, un servei amb "un històric de mancances" per part de la Generalitat. En aquest sentit, ha apuntat cap a la prevista, des de fa anys, al sud de la ciutat. 

Per això, ha recalcat la importància de tornar a l'acord que hi havia el 2016, deu anys després que inicialment es donés llum verda per construir-la. La formació durà una moció a la sessió plenària del mes de juny, que tindrà lloc dimarts vinent, a la qual, ha avançat, s'hi han sumat PSC i Podem, amb la voluntat que sigui "una moció de ciutat" o que "s'aprovi per unanimitat".

Hernández ha assenyalat el bon moment per fer-ho, "dos anys del govern municipal" i els mateixos "del trencament de consens", quan es va acordar que l'Ajuntament de Sabadell pagaria l'equipament i l'executiu català faria una aportació anual de 2,2 milions d'euros. A més, ha dit, que hi ha "canvi de color polític" al departament que té la competència, abans era el de Treball, Afers Socials i Famílies i actualment és Drets Socials. 

Ha recordat episodis viscuts a la ciutat recentment, en què "l'esforç de tothom" ha donat fruits com la construcció dels centres educatius a Can Llong. A més, ha suggerit que es canviïn els models actuals, ja que arran del coronavirus han demostrat "deficiències".