La Crida reclama participació i un «compromís anual» en els comptes per millorar l'accessibilitat a la ciutat

Demana que s'elabori un mapa dels punts de difícil accessibilitat amb la contribució de tothom

NacióSabadell
28 de maig del 2021
Els problemes d'accessibilitat es debatran a la seu del Col·legi d'Advocats
Els problemes d'accessibilitat es debatran a la seu del Col·legi d'Advocats
La Crida per Sabadell portarà al ple municipal del mes de juny, previst per celebrar-se dimarts vinent, una moció perquè hi hagi un "compromís anual" en els pressupostos municipals i una participació de tots els agents implicats en la millora de l'accessibilitat a la ciutat.

Una iniciativa que es debatrà perquè una llei catalana obliga els municipis de més de 50.000 habitants a executar el Pla d'Accessibilitat abans de 2024 i el regidor, Lluís Perarnau, ha posat l'accent en què cal "escoltar" tothom des de diferents àmbits, "espai públic, mobilitat, joventut, entitats i col·lectius pels drets de les capacitats diverses i gent gran, entre d’altres".

Ha subratllat que la voluntat és tenir una localitat "amable i acollidora, que garanteixi l’autonomia, la no-discriminació i la igualtat d’oportunitats cap a les diferents capacitats que hi conviuen". A nivell mundial, 40% població es troba limitada la seva autonomia a ciutats i pobles per què no s’adapten a les diverses capacitats de les persones".

Perarnau ha apuntat que actualment a Sabadell hi ha "obstacles" com contenidors, senyals de trànsit i altres elements, així com guals de vianants no adaptats al codi d’accessibilitat. "Necessitem passos de vianants elevats a nivell de vorera i passos per a persones amb mobilitat reduïda alternatius a les voreres", ha manifestat. 

En aquest sentit, ha suggerit que en l'avaluació que es faci hi hagi "un mapa de punts de difícil accessibilitat" i això, ha reiterat, es faci amb associacions de veïns, entitats socials, famílies i escoles, entre d'altres.