Sabadell exigeix la posada en llibertat del raper Pablo Hasél

S'aprova una moció a la junta portaveus amb els vots a favor d'ERC, la Crida, JxS i Podem; PSC i Cs, en contra

Pablo Hasél el dia que va ser detingut a la Universitat de Lleida
Pablo Hasél el dia que va ser detingut a la Universitat de Lleida | ACN
NacióSabadell
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:05h
La junta de portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dijous, ha aprovat una moció que exigeix la posada en llibertat del raper Pablo Hasél, que va ser detingut el passat 16 de febrere, després d'atrinxerar-se a la Universitat de Lleida. Està condemnat per l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a les institucions estatals per les lletres de les seves cançons i els seus missatges a les xarxes socials. 

Una proposta de Junts per Sabadell (JxS), que ha comptat amb els vots favorables d'ERC, la Crida per Sabadell i Podem i els contraris de PSC i Cs. S'ha s'instat el Ministeri de Justícia a tramitar "per la via d'urgència la proposta de concessió d’indult total" per a Hasél. 

En el text de la proposta s'ha apuntat que les lletres de les cançons del lleidatà "són fruit d’una realitat sociològica existent al voltant de diferents figures públiques i davant els seus abusos de poder".  

També s'ha destacat que en els últims anys han passat per aquest tribunal "un gran nombre de personalitats del món artístic, de la cultura i de l’espectacle" acusats dels mateixos delictes com César Strawberry, Valtònyc i l'artista sabadellenc Elgio, entre d'altres noms. 

Això fa que Espanya sigui "un un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món. Així ho confirmen diverses ONGs i organitzacions de defensa dels Drets Humans", ha recalcat el document.