educació

​Montcada i Reixac, el primer municipi de l'àrea metropolitana amb una escola del 0 als 16 anys

L'Ajuntament avançarà els 1.800.000 euros de l'obra que la Generalitat retornarà en tres anualitats

per NacióSabadell, 28 de maig de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Montcada i Reixac serà el primer municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona que tindrà al curs 2023-2024 el primer institut escola amb escola bressol. Això és una aposta per cursar l'educació dels 0 als 16 anys en un mateix equipament.

Amb aquest projecte, es podrà integrar l'actual escola bressol municipal del barri de Can Sant Joan a l'institut escola El Viver, del municipi vallesà. Per fer-ho possible, caldrà construir un nou edifici en una zona que actualment s'utilitza com espai d'esbarjo.


La incorporació de l'escola bressol comportarà canvis en l'entorn de l'edifici actual de l'institut escola, un equipament que va integrar escola i institut al 2019 i que ara veurà com s'aixeca un bloc de nova planta en un espai que ara es fa servir com a zona d'esbarjo. "S'hi va fer una aposta per al curs 2019-2020 per reconvertir l'escola El Viver en institut escola per evitar l'abandonament escolar i la pèrdua d'alumnes d'un centre a l'altre, i ara apostem per integrar-hi l'escola bressol", explica en declaracions a l'ACN l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos.

El canvi en l'equipament preveuen que tingui un impacte en el barri i la comunitat que l'envolta, un pas endavant que és possible gràcies a l'entesa entre Generalitat i Ajuntament. Així, el consistori assumirà la redacció del projecte, la licitació i la direcció d'obres, i avançarà els diners que costa dur-ho a terme, 1.200.000 euros corresponents a la construcció de la nova escola bressol i 600.000 euros de l'adequació de l'escola. D'acord amb e conveni acordat, la Generalitat retornarà els diners en tres anys, de 2022 a 2024.


Actualment, l'escola bressol municipal de Can Sant Joan es troba en un bloc de pisos, i té 40 anys d'antiguitat. Després de les múltiples reparacions i ajustos que s'han fet en aquestes quatre dècades, el consistori considera que la seva vida útil havia topat amb un sostre que només es podia resoldre amb un nou emplaçament, fet que suposarà "una dignificació" del servei, tant per a les famílies com per als treballadors, segons Campos.

 

Participació