L'Ajuntament de Sabadell acorda un programa d'atenció psicològica per a persones vulnerables a l'atur

Des de Promoció Econòmica es derivarà a les persones interessades, a previ informe que acrediti la seva vulnerabilitat, precarietat econòmica i adequació per rebre el servei.

Professionals de la psicologia treballant.
Professionals de la psicologia treballant. | Cedida
NacióSabadell
29 de maig del 2021
Amb l'objectiu d'afavorir l'atenció psicològica de les persones amb pocs recursos econòmics, l'Ajuntament de Sabadell, per mitjà de Promoció Econòmica Sabadell i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, han signat un acord per aplicar el programa Psicoxarxa Solidària a la ciutat. 

Es tracta d'un projecte que compta amb una xarxa de psicòlegs i psicòlogues col·legiades i entitats col·laboradores que, de forma solidària es posen a disposició de les persones usuàries dels serveis de Promoció Econòmica de Sabadell per millorar la seva situació emocional com a suport a la recerca de feina. 

Montse González, tinenta d'alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l'Ajuntament de Sabadell ha deixat clar el compromís d'aquest de "no deixar a ningú enrere i ser proactius davant les situacions que està provocant la crisi generada per la Covid-19". 

El programa Psicoxarxa Solidària ofereix atenció psicològica amb diferents metodologies. Des de Promoció Econòmica es derivarà a les persones interessades, a previ informe que acrediti la seva vulnerabilitat, precarietat econòmica i adequació per rebre el servei. 

En aquesta mateixa línia, Sabadell manté actiu des del mes d'abril una prova pilot d'acompanyament i gestió emocional per a persones usuàries dels serveis de promoció econòmica locals. Es desenvoluparan tres sessions grupals que tractaran aspectes com la identificació d'experiències laborals i vitals estressants o traumàtiques, pràctiques per gestionar els nervis i superar una entrevista de feina, entre altres.