La Policia Municipal de Sabadell aixeca gairebé 4.000 actes durant el segon estat d'alarma

El mes de novembre de 2020 concentra el 20% del total

Un control de la Policia durant el segon estat d'alarma
Un control de la Policia durant el segon estat d'alarma | Juanma Peláez
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:31h
La Policia Municipal de Sabadell va aixecar al voltant de 4.000 actes en el segon estat d'alarma de la pandèmia, que va decretar el govern espanyol el 25 d'octubre i es va allargar fins al 9 de maig. La mesura, a diferència de la primera, que va estar actiu de març a juny de 2020, permetia decretar un toc de queda nocturn i altres restriccions, segons el criteri de cada comunitat autónoma, i que evitava així que les decisions passessin pels tribunals. 

La posada en marxa d'aquest mecanisme constitucional, en unes setmanes en què pujaven els casos de Covid-19 i s'incrementava la pressió hospitalària, va ser imminent. Tant que els Mossos, així com la Policia Municipal de Sabadell, van donar un marge de 24 hores a la ciutadania per fer una tasca més pedagógica i informativa.

A la ciutat, en les primeres hores sancionables ja va arribar la primera: un home sense mascareta i passejant el seu gos a la plaça Pompeu Fabra. Aquell octubre, els agents policials van interposar 520 multes relacionades amb l'incompliment de mesures Covid i es van disparar, en 300 més, al novembre, amb 820, sent el mes que més va concentrar.

Cal recordar que, entre les limitacions, hi havia, a més, no poder sortir del municipi els caps de setmana. Només els dos primers es van acumular més d'un centenar. Desembre, els agents de la Policia Municipal van interposar pràcticament la meitat, 440, ja que, entre d'altres, es va aixecar el confinament municipal per l'època nadalenca.  

Una vintena diària el primer trimestre 2021 

Amb l'arribada del nou any, l'activitat policial va augmentar. El mes de gener, amb la recuperació de restriccions com la impossibilitat de sortir de la localitat també durant la setmana a causa d'una incidència del virus molt elevada, va traduir-se amb 691 actes. Febrer i març, amb una lleu relaxació de les mesures, es van notificar 644 i 612, respectivament. Això fa una mitjana de 21 diària.

Abril i maig va continuar el descens, especialment per Setmana Santa, quan es va ampliar la mobilitat entre comarques, però posteriorment es va rectificar per tornar a ser a la comarca novament. Així en el quart mes de l'any van registrar-se 563 i 202 fins al dia 9 de maig.   

  
5.290 actes 

En total, des del passat mes de juliol, es van aixecar 5.290 actes vinculades amb incompliments de mesures per evitar la propagació del coronavirus com no dur la mascareta i superar el nombre de persones reunides, entre d'altres. A l'estiu, entre els mesos de juliol i setembre, van ser-ne 798.

Això, sumat a les 2.937 sancions notificades per la Policia Municipal de Sabadell en el primer estat d'alarma fa que s'elevin a 8.227 durant aquests mesos.