El CE Sabadell perd la categoria i torna a l'antiga Segona Divisió B

Els arlequinats fan els deures, guanyen a Miranda de Ebro (0-2), però no arriben els resultats necessaris

Óscar Rubio durant el partit contra el Mirandés
Óscar Rubio durant el partit contra el Mirandés | CE Sabadell
30 de maig del 2021
Actualitzat el 31 de maig a les 19:06h
El CE Sabadell torna a l'antiga Segona Divisió B -el curs vinent passarà a denominar-se la Primera RFEF- un any després que arribés a la Segona Divisió en un inèdit play-off exprés organitzat Andalusia durant una setmana. Perd la categoria, tot i guanyar per 0-2 al Mirandés, amb dianes de Juan Hernández i Stoichkov a la segona part. 

Un punt. Això és el que ha separat els arlequinats de conservar la categoria, 46 punts davant els 47 del Lugo. Necessitaven guanyar, que ho han fet, i que Lugo, Alcorcón i Logroñés no ho fessin o, com a mínim, dos d'ells. Aquests últims s'ha complert, han perdut contra Las Palmas (0-1). Però gallecs i madrilenys han superat Rayo Vallecano (0-1) i Espanyol (1-0), respectivament.

Els d'Antonio Hidalgo han fet els deures i, després d'uns primers 45 minuts sense gols, a la represa ha obert la llauna Juan Hernández, quan s'havia consumit una hora de joc, i al 80, el segon, amb la firma d'Stoichkov. Amb el marcador a favor, només faltava esperar que arribessin els resultats. Ho ha fet des de Logronyo, però els gols d'Alcorcón i Lugo no els han pogut neutralitzar ni els de Vallecas ni blanc-i-blaus, que ha acabat com a campió de Segona Divisió. 

En descens bona part del curs

Els arlequinats han estat pràcticament bona part del curs en zona de descens, on van entrar a la segona jornada, en caure davant el Rayo Vallecano (2-1) i fins i tot van ser cuers en aquest tram inicial. A finals de 2020 van alternar l'entrada i sortida en posicions de pèrdua de categoria, però per Nadal no van aconseguir abandonar-les. El 2021, amb l'empat a cero a Girona (a la jornada 20), es van col·locar en llocs de salvació, però dues jornades més tard hi ingressaven una altra vegada.

A la jornada 30, després d'empatar a u amb l'Sporting de Gijón, va ser novament cuer. Ara bé, amb la salvació a dos punts. De fet, els arlequinats mai han tingut aquest objectiu més enllà dels quatre punts.