Els veïns dels 170 habitatges de Merinals que s'han de rehabilitar volen la constitució de la mesa de negociació

Una petició que fan els afectats més de quatre mesos després de conèixer l'informe del COAC

El barri de Merinals
El barri de Merinals | ACN
NacióSabadell
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:59h
El nou any va portar, entre d'altres coses, el resultat de l'informe del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC), que va determinar la rehabilitació de 170 habitatges de 14 edificis del barri de Merinals. Ara, els veïns han demanat que es constitueixi la mesa de negociació que es va acordar un cop es conegués el dictamen. 

En un comunicat, han reclamat que sigui "el més aviat possible" amb la voluntat de "parlar del futur dels nostres pisos". A la vegada que han recalcat que no volen que "s'allargui més" la situació i es pugui parlar "de quina solució tindrem allò que portem anys vivint". De fet, aquesta petició hauria d'haver arribat al gener, tal com va explicar el president de l'Associació de Veïns de Merinals, Francisco García, després de conèixer el document tècnic.

També han assenyalat que els membres que representin la comunitat de veïns en aquesta mesa de negociació sigui la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), la comissió d'afectats i l'Associació de Veïns Arraona-Can Gambús. 

Una lluita de gairebé tres dècades

29 anys de lluita i és que el 1992 l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) ve fer un estudi de pisos a Merinals amb greus patologies, en què es va excloure aquests 170 domicilis. Des d'aleshores, els veïns s'han mobilitzat contra l'organisme català, han visitat el ple municipal, han portat polítics de tots els colors al barri i han convocat multitud de manifestacions, a més de fer recol·lectes per apuntalar pisos.  

El gener de 2019, a la plaça Doctors Banting i Best, es va signar l'acord a tres bandes entre l'Ajuntament de Sabadell, l'AHC i l'Associació de Veïns de Merinals perquè el COAC dugués a terme aquest document, que va arribar amb retard per l'esclat de la pandèmia.