La Policia de Palau-solità i Plegamans incorpora un vehicle amb un lector de matrícules

És el primer cos de la demarcació de Barcelona que ho posa en funcionament, fora de la capital catalana

El vehicle policial amb el nou sistema
El vehicle policial amb el nou sistema | Ajuntament Palau-solità i Plegamans
NacióSabadell
24 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:44h
La Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha incorporat un vehicle amb la lectura automàtica de matrícules, per tal de facilitar la feina d'identificació de robats, embargats i d'interès per al cos. A més, és un turisme -un Toyota RAV4 Hybrid- amb motor elèctric que, entre d'altres, permetrà estalviar en combustible i reduirà l'emissió de gasos contaminants.

El funcionament és a partir de dos lectors, situats als extrems del pont de llums del sostre, i que fan el reconeixement dels caràcters alfanumèrics de les matrícules dels vehicles que es van creuant mentre circulen. El sistema envia la lectura a les bases de dades de l'ordinador de bord i, en cas que sigui una que es trobi a la llista d'interès policial, s'envia una alerta.

Així mateix, aquesta incorporació tecnològica permet fer la comprovació si un vehicle disposa de l'assegurança en vigor, si el seu propietari està investigat i si disposa de la ITV en regla.
 

Els dos lectors de matrícules Foto: Ajuntament Palau-solità i Plegamans


La de Palau-solità i Plegamans, és la primera Policia de la província de Barcelona, desprès de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en incorporar aquest sistema a la seva flota.