​L’ESDi homenatja l’empresari tèxtil Josep Bombardó amb una exposició

S’inaugura aquest dimarts i romandrà fins al 16 de juny al Casal Pere Quart

Josep Bombardó en un acte celebrat a la seu del Gremi de Fabricants de Sabadell al 2014
Josep Bombardó en un acte celebrat a la seu del Gremi de Fabricants de Sabadell al 2014 | ACN
NacióSabadell
24 de maig del 2021
Actualitzat el 25 de maig a les 7:55h
L’Escola Superior de Disseny (ESDi) homenatjarà el que va ser el seu impulsor, Josep Bombardó, que va morir el passat 3 de març, amb una exposició, “La fàbrica del disseny. Expo-homenatge a Josep Bombardó, l’industrial que va apostar pel disseny a Sabadell”. Un record a la figura i els valors de Bombardó que barreja els treballs d’alumnes amb frases de l’empresari tèxtil.

Sentències com la pronunciada el 2004, “la solució està en mans d’aquelles persones que fan de la seva capacitat creativa el camí per abordar els desafiaments”. La mostra s’inaugura aquest dimarts al Casal Pere Quart i romandrà a l’equipament fins al 16 de juny.
 
La comissària, Encarna Ruiz, que també és directora del Departament de Teoria i Anàlisi del Disseny de l’ESDi, ha explicat que “el relat” de l’exposició va del record des dels inicis de la construcció del centre i que un cop ja en marxa, Bombardó “també va apostar per incrementar la multidisciplinaritat lligada a l’àmbit del disseny, com es mostra als projectes que es presenten en aquesta exposició”.