​ERC obre la porta perquè s’implanti un permís retribuït de menstruació i menopausa entre el personal municipal

Determina que sigui de 12 dies i s'incorpori a la negociació col·lectiva abans d'acabar l'any

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
23 de maig del 2021
ERC ha registrat una moció de cara a la junta de portaveus, que està prevista se celebri dijous, dia 27 de maig, perquè s’implanti un permís retribuït de menstruació i menopausa de fins a 12 dies entre el personal municipal i que l’acord es dugui a la negociació col·lectiva per fer-se efectiu abans d’acabar l’any, així com estudiar-ho per incorporar la clàusula social als concursos del consistori.

La regidora, Glòria Llobet, ha assegurat que hi ha “entre el 25 i el 60% de les dones i dels homes trans pateixen dolor”, d’aquestes “entre un 1 i un 15% senten un mal intens” i ha indicat que “encara és tabú i que continua invisibilitzat”. Això, ha continuat, “es pot traduir en un motiu més de discriminació de les persones menstruants, ja que n’afecta directament la capacitat laboral”.

Aquesta proposta va en la línia del precedent de l’Ajuntament de Girona, on, de forma pionera, es va aprovar una concessió de vuit hores al mes per faltar a la feina si les dones es troben malament per la regla, encara que aquestes hores s’havien de tornar en els tres mesos següents.