transport públic

Sabadell prova la introducció d'un autobús 100% elèctric

Durant cinc dies circularà per diferents barris de la ciutat

per Albert Hernàndez, Sabadell | 21 de maig de 2021 a les 13:20 |
L'autobús 100% elèctric | Albert Hernàndez
Des d'aquest dimecres i fins dilluns circula per Sabadell un autobús amb un aspecte futurista, amb un to de color marró clar. Es tracta d'una prova pilot que està duen a terme la cooperativa que gestiona la xarxa d'aquests vehicles a la ciutat, Transports Urbans de Sabadell (TUS), per estudiar la introducció del bus 100% elèctric i de zero emissions. 
  És el model ie tram del fabricant Irizar Group, fa 12 metres de longitud, amb 28 seients i compta amb un motor elèctric que té una potència de 180 kilowatts i bateries de tecnologia d'ió liti de 350 de capacitat, amb una vida útil de vuit anys. L'autonomia de l'autobús que es mou per la ciutat és d'entre 250 i 300 quilòmetres.

El tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, ha assenyalat que s'ha d'anar cap "a la mobilitat sostenible" i ha explicat que aquest bus "es veurà la viabilitat que té", perquè cada unitat té un cost "entre 400.000 i 500.000 euros", mentre que un d'híbrid és d'uns 350.000. A més, ha recordat que "cal evolucionar la renovació actual", amb la introducció precisament d'híbrids, que, segons ha dit, és gairebé del 50% de la flota. 

 

L'aspecte exterior del vehicle Foto: Albert Hernàndez


Un cop estigui feta, "s'ha de fer l'estudi tècnic i viable si és acceptable el correcte desenvolupament" de busos 100% elèctrics. 
 

L'interior del bus en proves Foto: Albert Hernàndez

 

Participació