1 de 10
serveis bàsics

Endesa invertirà 2,4 milions d'euros en la millora de la xarxa elèctrica de Sabadell aquest 2021

Una concreció sortida de la taula creada per la companyia amb el consistori sobre les inversions a la ciutat

Els treballs a la via pública | Endesa
per NacióSabadell, 20 de maig de 2021 a les 11:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa preveu invertir 2,4 milions d'euros per reforçar la infraestructura elèctrica de Sabadell aquest 2021. Es tracta d'una concreció sorgida de la taula tècnica, creada per la companyia, amb el consistori per prioritzar i posar en comú les accions de millora de la xarxa, després dels talls de llum a l'hivern a diversos barris.


Entre les principals actuacions es troba la modernització i digitalització de les infraestructures per tenir una xarxa més intel·ligent i resilient a partir de la renovació tecnològica i l'ampliació de centres de transformació. Això permetrà introduir el telecomandament als centres de transformació, que redueix un 20% el temps d'interrupció en cas d'incidència.

A més, s'estan instal·lant nous sistemes de sensorització de centres de transformació i s'està estenent un nou cablejat de mitjana i baixa tensió a 25 kilowatts que hi ha als carrers de Juvenal, Sant Isidor i d'Ovidi.


A més, des de fa mesos Endesa i Generalitat treballen conjuntament un pla de coordinació amb diferents actuacions que permeten identificar i resoldre usos i connexions fraudulentes a la xarxa de distribució. 

 

Participació