El material del desmuntatge de la Pista Coberta anirà al Taulí i a un magatzem amb el que hi havia als hospitals temporals

Salut estima treballar aquestes dues setmanes perquè estigui enllestit l'1 de juny

Els llits hospitalaris, repartits per la Pista Coberta
Els llits hospitalaris, repartits per la Pista Coberta | Albert Hernàndez
18 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:14h
Aquest dilluns ha començat el desmuntatge de l'Hospital Temporal Vallès Salut, construït fa una mica més d'un any sobre el tartan de la Pista Coberta d'atletisme de Sabadell. I el material que es retira, bàsicament llits i matalassos, s'està traslladant a l'Hospital Parc Taulí i a un magatzem central, que concentra el material que es va fer servir per construir aquests recursos temporals arreu de Catalunya. 

Així ho ha informat Salut, precisant que "d'altres llits, els que estaven en millor estat, es van traslladar fa un temps" al Taulí i "a d'altres centres del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí". Mentre que els més antics, ja obsolets, ha puntualitzat, els va cedir el mateix centre hospitalari per si calgués "en cas d'un repunt de la pandèmia" i que "ara amb el desmuntatge s'estan retirant definitivament". 

Aquest dilluns, l'Ajuntament de Sabadell havia traslladat la seva preocupació a la Generalitat pel destí del material que s'estava retirant i havia demanat que es conservés "per cobrir necessitats sanitàries o d'associacions de la ciutat que necessitin aquest tipus de llits hospitalaris". A la vegada, va recordar que part d'aquests que es va utilitzar va sortir d'empreses i entitats de la localitat.
 

L'aspecte interior de la instal·lació esportiva Foto: Albert Hernàndez


Dues setmanes de treballs 

Des de Salut han detallat que aquests treballs per tornar a adaptar l'espai com a centre de vacunació s'allargaran les dues properes setmanes amb la data límit a l'horitzó de l'1 de juny, quan va determinar que comencés a operar, si hi havia dosis per suministrar.   

En total, l'equipament comptava amb 210 llits, però amb una capacitat màxima de 225, dividits en 15 cubicles, amb 14 llits cadascun. De fet, les estructures muntades sobre el tartan es mantindran, ja que a la Pista Coberta hi hauria sis punts de vacunació.

A més, comptarà amb una zona de recepció i acreditació, zona d’observació per després de la punxada i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).