Veïns de l'entorn de l'aeroport de Sabadell demanen restringir el seu ús només als serveis essencials i d'emergències

Un centenar de persones es concentren a la plaça Sant Roc; el 17 de juny, reunió amb l'Ajuntament

La concentració a la plaça Sant Roc
La concentració a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:03h
La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès ha reclamat que es restringeixi l'ús de l'aeroport de Sabadell als serveis d'emergències i no es dugui a terme cap altra pràctica no essencial. La petició arriba després de l'incident del passat 8 de maig, en què una avioneta que volava amb origen i destí a l'aeroport de Reus va estavellar-se al Parc Central, molt a prop de les pistes d'aterratge sabadellenques, i amb una part de l'aparell envaint les vies del tren.

El col·lectiu ha denunciat que l'activitat aeroportuària ha crescut i considera que suposa un perill, motiu pel qual aposten perquè hi romanguin serveis com els dels bombers o els diferents cossos policials presents a l'aeroport, però que no s'hi faci un ús vinculat a l'oci.

Aquest dilluns a la tarda un centenar de persones s'han concentrat a la plaça Sant Roc amb l'objectiu de reclamar al consistori que impulsi els mecanismes per a restringir l'activitat a la infraestructura. Així mateix, tal com ha reivindicat el president de la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, es garanteixi la seguretat i ha lamentat el "dubtós  benefici econòmic i social" de les 70 hectàrees que ocupa. 

"Tota la inversió que s'ha fet aquí no es pot perdre, proposem aprofitar-ho per deixar un heliport per als serveis bàsics i essencials, i desmuntar l'aviació que necessita pista, amb avionetes i jets", ha afirmat el portaveu veïnal Jordi Molins. Ha continuat l'explicació que l'activitat ha repuntat, en una zona ara molt freqüentada donada la proximitat de l'espai comercial Via Sabadell i l'existència del Parc Central.

"En aquest espai han caigut ja tres avionetes en els darrers anys", ha recordat Molins. A banda, el soroll que genera la infraestructura és molest per als veïns de l'entorn, en barris com Campoamor, a Sabadell, just davant de les pistes, però també en localitats com Badia o Sant Quirze, on els avions volen baix per encarar la pista o iniciar el vol.

Desena de denúncies 

"Portem tretze denúncies en un any i mig a l'Agència de Seguretat Aèria per incompliments, avions que surten per on no han de sortir, jets que baixen i que segons el fabricant no ho haurien de fer, o un increment del trànsit aeri", ha apuntat Molins.

Reunió el 17 de juny amb l'Ajuntament 

​Precisament, durant la protesta a les portes del consistori sabadellenc, s'ha donat a conèixer que el proper 17 de juny hi ha prevista una trobada a l'Ajuntament de Sabadell. La idea és trobar-se per "fer front comú" a l'hora d'anar a "picar a la porta" de la Generalitat, ha precisat Navas. Encara que no s'ha precisat si hi haurà la presència dels municipis afectats.