L'excap de la Policia Municipal de Sabadell condemnat per la retirada de multes a familiars de Bustos demana l'indult

Sol·licita al govern municipal, mentre s'estudia el seu cas, que no se l'inhabiliti

17 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:46h
L'exintendent, en una imatge d'arxiu, entrant als jutjats de la ciutat
L'exintendent, en una imatge d'arxiu, entrant als jutjats de la ciutat | Albert Segura
L'excap de la Policia Municipal de Sabadell Josep Miquel Duran, condemnat pel Tribunal Suprem a 15 mesos i un dia de presó i 11 anys d'inhabilitació per un delicte de tràfic d’influències i un altre de prevaricació administrativa per la retirada de multes a familiars de l'exalcalde Manuel Bustos -peça 30 del cas Mercuri-, ha demanat l'indult.

Una situació que s'ha conegut aquest dilluns, després que la Crida per Sabadell hagi informat que el govern municipal ha convocat una junta de portaveus extraordinària sobre el tema. Des del consistori, s'ha detallat que la cita ha servit per tractar la petició que Duran va traslladar, la setmana passada, que mentre s'estudia el seu cas de condonació no s'apliqui la inhabilitació que ha de complir.

L'exintendent té plaça com a treballador municipal i fins al migdia d'aquest dilluns la justícia ha demanat el posicionament de l'administració local, en qualitat d'acusació particular en la macrocausa. L'Ajuntament de Sabadell ha puntualitzat que "no s'ha de posicionar" respecte a l'indult, ja que aquest els otorga el govern espanyol. 

La situació ha motivat una nova picabaralla, ja que des de la Crida s'ha criticat que "s'està jugant a marejar la perdiu amb els mecanismes de debat i presa de decisions per evitar posicionar-se en contra de la corrupció del seu propi partit", en referència a l'aprovació de la moció en la darrera sessió plenària, corresponent aquest mes de maig, que el consistori aplicaria un protocol per casos de corrupció i la junta de portaveus esdevindria un òrgan competent. 

En aquest sentit, el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha assenyalat, a través d'una piulada, que l'informe del secretari tècnic ho ha descartat, per no complir amb el Reglament Orgànic Municipal (ROM). Una situació que ell mateix va advertir durant el debat al ple