Bancs i busos amb els colors de la bandera irisada i trans: la visibilització dels drets del col·lectiu a la via pública

Són el banc del Parc Catalunya, a l'Eix Macià, i set més, un per cada districte de la ciutat

El banc del Parc Catalunya, a l'Eix Macià
El banc del Parc Catalunya, a l'Eix Macià | Albert Hernàndez
17 de maig del 2021
Aquest dilluns se celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia i des de l'Ajuntament de Sabadell s'ha volgut posar el gra de sorra per donar visibilitat aquest col·lectiu. S'ha pintat el llarg banc que hi ha a l'Eix Macià, a l'entrada del Parc Catalunya, amb els colors de la bandera irisada. Una imatge que es replicarà en uns altres set punts de la ciutat -un per cada districte- i els busos, que gestiona la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS), també els tindran. 

De fet, en els vehicles hi haurà la bandera irisada i la trans, amb el missatge "Estima amb llibertat". "Per arribar" a tots els punts del municipi, en aquesta tasca de "donar visibilitat", ha dit la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell. També ha justificat que la pintada del banc a l'Eix Macià per ser un "punt de molta afluència" de tota la ciutadania i "alhora, un punt de trobada". 
 

La bandera irisada en un vehicle de la xarxa de la TUS Foto: Albert Hernàndez


Aquesta iniciativa, es tracta d'una "continuació" del que es va engegar l'any passat, quan es van pintar passos de vianants, de sud a nord. I és que seguirà "el més present possible" la irisada, perquè es pintarà, tal com ha explicat Morell, al Districte 1, a Sol i Padrís, al 2, a la plaça de la Creu Alta; al 3, a la plaça Espanya; al 4, a la plaça Còrdova; al 5, davant del mercat municipal de Merinals; al 6, al Parc Central del Vallès i al 7, a la plaça de la Biblioteca de Torrer-romeu.

Els autobusos de la xarxa també s'hi han adherit, ja que, tal com ha expressat el president de la TUS, Francesc López, "no podem estar al marge de la defensa dels drets i defensa de tots els col·lectius". Els busos lluiran els colors i el missatge de forma rotativa i circularan des d'aquest dilluns i fins al dia 28 de juny, quan es commemora el Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual. 
 

La bandera trans en un autobús de la TUS Foto: Albert Hernàndez


Durant aquest període es desplegaran les activitats programades al programa “Ventilem els armaris!", sent la majoria de forma telemàtica. També es distribuiran dues noves ubicacions dels Punt Lila, al barri de Covadonga, l'entrada a l'accés del riu Ripoll, i davant del camp municipal de Ca n'Oriac.