Les banderes trans i irisada onegen a l'Ajuntament de Sabadell

Ho faran fins al 28 de juliol, el Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual

Els dos símbols a l'edifici consistorial
Els dos símbols a l'edifici consistorial | Albert Hernàndez
NacióSabadell
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:07h
Aquest dilluns ja onegen les banderes irisada i trans, coincidint amb el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, a l'edifici de l'Ajuntament de Sabadell, tal com es va acordar en la junta de portaveus de la setmana passada. 

Ambdós símbols estaran presents a l'edifici consistorial fins al 28 de juny, quan es commemora el Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual. Es tracta d'una mostra de suport que torna a donar-se visibilitat des de l'àmbit municipal. 

La junta de portaveus, a la vegada, també va donar llum verda perquè s'impulsin iniciatives de sensibilització -així com durant tot l'any-, en el marc de la iniciativa local "Ventilem els armaris".

L'any passat es van pintar passos de vianants amb els colors de la bandera irisada, i és que el 2020 aquesta jornada va coincidir amb el 30 aniversari que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. 

A més, el 2020 també va sortir a la llum un conflicte judicial per aquestes banderes en equipaments municipals, ja que segons un dictamen del Tribunal Suprem sobre l'ús de banderes no oficials a l'exterior dels edificis públics i ho limitava a "la bandera d'Espanya i les demés legals o estatutàriament instituïdes".