ERC, sobre els projectes del fons europeus: «Encaren els anys 20 del segle XXI amb propostes pròpies dels 2000»

Reclama suport "tècnic i tangible" del consistori a pimes i autònoms

La reunió entre els dirigents d'ERC i Piimec
La reunió entre els dirigents d'ERC i Piimec | ERC Sabadell
NacióSabadell
15 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:03h
El portaveu d’ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha advertit que els 19 projectes que ha presentat l’Ajuntament de Sabadell per optar als fons europeus “encaren els anys 20 del segle XXI amb propostes dels 2000”. Així s’ha expressat en una trobada amb Pimec Vallès Occidental i el diputat republicà, que és president de la comissió d’Indústria, Joan Capdevila, i el parlamentari, i exalcalde de la ciutat, Juli Fernàndez.

 
El líder republicà ha assenyalat que aquests recursos tenen com a “principal risc” que vagin a parar a “mans de grans empreses, i les pimes corren un risc elevat de quedar-se fora”. Per això, ha reclamat que el consistori els “doni suport tècnic i tangible”.
 
En aquesta línia s'ha expressat la regidora, Èlia Soriano, que ha precisat que actualment no hi ha un plantejament per a la formació en les pimes, “només les infraestructures ferroviàries s’emporten quatre vegades més [1.973 milions d’euros]”, cosa que, al seu parer, fa “molt difícil impulsar respostes integrals als nous reptes de la innovació digital i tecnològica”.
 
L’exbatlle de la ciutat ha recordat que “fins ara, zero compensacions directes del govern espanyol a pimes i autònoms” i ha subratllat que la Generalitat “ha estat el que més suport els ha donat de tot l’Estat”. Ha urgit la necessitat de constituir un govern “per tenir un canal d’agilitat per gestionar els Next Generation".  
 
El vicepresident de Pimec, Carlos Rodríguez, ha recalcat la figura de l’empresari “com a generador de riquesa i de llocs de treball. Sense pimes no hi ha feina ni llocs de treball, i l’empresari és la persona que arrisca el seu patrimoni per generar llocs de treball”.