coronavirus

Una vintena de positius en el segon cribratge massiu a la UAB

Identifiquen gairebé un 7% d'anticossos entre les més de 2.500 persones testades

per NacióSabadell, 14 de maig de 2021 a les 16:50 |
Imatge d'arxiu de la recollida de mostres al campus de Bellaterra | Roger Navarro
El segon cribratge massiu dut a terme al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha detectat una vintena de casos positius. És a dir, un 0,91% de les 2.652 persones que es van presentar de la comunitat educativa (estudiants, professors i altres professionals), segons dades facilitades pel Departament de Salut. 

Una recollida de mostres que es va organitzar entre els dies 5 i 6 de maig a la plaça Cívica del campus de Bellaterra. A més, també es van fer 2.566 tests serològics ràpids, un 6,92% dels quals van localitzar la presència d'anticossos.


Aquests exàmens formen part de l'estratègia de Salut a les universitats catalanes que busca, en el cas de la repetició a la UAB, detectar persones asimptomàtiques per poder trencar les cadenes de transmissió i controlar l’evolució del virus.

FOTOS Cribratge massiu a la UAB


En el primer cribratge massiu, que es va repartir al llarg d'una setmana, entre el 8 i el 15 d'abril, i per diferents espais, a més de la plaça Cívica, per diverses facultats i el campus de Sabadell, van registrar 51 positius entre les 10.018 proves PCR -un 0,5%-. 

D'aquesta manera, en aquestes jornades per identificar persones infectades a la universitat s'hi han presentat 12.584 persones i en total han registrat una setantena de casos positius, cosa que ha suposat un 0,6%.
 

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació