Les banderes trans i irisada onejaran fins al 28 de juny a l'Ajuntament de Sabadell

Es complementarà amb el desplegament d'activitats de la iniciativa "Ventilem els armaris"

Les dues banders penjades a l'Ajuntament el 2020
Les dues banders penjades a l'Ajuntament el 2020 | Albert Hernàndez
NacióSabadell
16 de maig del 2021
Aquest dilluns es commemora el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia i el 28 de juny, el de l’Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual. Com a mostra de suport, l'Ajuntament tornarà a penjar les banderes irisada i trans a la façana, o a l'entorn, de l'edifici consistorial. Ambdues onejaran fins al dia 28 de juny. 

Així ho va acordar la junta de portaveus, celebrada aquesta setmana. A la vegada, es va donar llum verda perquè s'impulsin iniciatives de sensibilització -així com durant tot l'any-, en el marc de la iniciativa local "Ventilem els armaris".

L'any passat es van pintar passos de vianants amb els colors de la bandera irisada, i és que el 2020 aquesta jornada va coincidir amb el 30 aniversari que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. 

A més, el 2020 també va sortir a la llum un conflicte judicial per aquestes banderes en equipaments municipals, ja que segons un dictamen del Tribunal Suprem sobre l'ús de banderes no oficials a l'exterior dels edificis públics i ho limitava a "la bandera d'Espanya i les demés legals o estatutàriament instituïdes".