La Roureda tindrà 150 pisos de protecció oficial i per a gent gran

Les obres començaran el 2023 i s'obre la porta a que hi hagi futures promocions, podent doblar la construcció

L'esborrany del futur del projecte de construcció a la Roureda
L'esborrany del futur del projecte de construcció a la Roureda | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
13 de maig del 2021
El barri de la Roureda, concretament a la zona entre la sortida de la Ronda Oest (C-58) i els carrers de Costabona, Àger i Rialb, tindrà un centenar de pisos per a gent gran i 50 de protecció oficial, que s'ha batejat com Ca n'Ustrell 1. Ho farà amb l'aprovació del Pla de Millora Urbana, primer passant per la junta de govern local, posteriorment pel ple i, per últim, la Generalitat. 

La promoció d'habitatges per a la tercera edat serà el model que ja hi ha implantat a la ciutat, com el dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. A la Roureda tindrà entre una i dues habitacions i comptaran amb consergeria, neteja i informació sobre recursos. L’avantprojecte preveu espais relacionals i d’activitats, un centre per als serveis socials municipals i espais per a entitats.

Les construccions, que assumirà l'empresa municipal Vimusa, tindran un cost de 27,8 milions d'euros i les obres s'iniciaran el 2023. Les intervencions en aquesta part del barri també suposaran que es creïn 1,28 hectàrees de parcs i jardins i en una de les promocions, hi ha un espai reservat per acollir activitat comercial. 

Més HPO en el futur 

L'ordenació del terreny, que ja està redactat, permetrà, en el futur si s'escau, aixecar més promocions protegides que podrien arribar a un màxim de 380 pisos, incloent el complex per a gent gran i els d'HPO. 

Aquests projectes d'habitatges formen part de la voluntat del govern municipal, que va fixar aixecar 528 immobles de protecció oficial durant el mandat -fins a 2023-. De fet, el passat mes d'abril es va posar la primera pedra d'aquesta voluntat, amb la promoció de la carretera de Barcelona, al centre de la ciutat.