«Fes-te gran»: la Festa Major de la Creu Alta en temps de pandèmia

Hi ha previstes una cinquantena d'activitats entre el 17 i el 23 de maig

Imatge d'arxiu de la Festa Major del barri
Imatge d'arxiu de la Festa Major del barri | Juanma Peláez
12 de maig del 2021
Actualitzat el 21 de maig a les 7:19h
Per aquestes dates és habitual que arrenquin les festes majors dels barris de Sabadell. Una de les primeres que ho farà serà la de la Creu Alta (entre el 17 i el 23 de maig), que s'ha adaptat a la situació de pandèmia i fins i tot ha canviat el nom, "Fes-te gran", perquè "no serà com sempre, però tampoc serà menor", ha explicat el membre de l'Associació de Veïns del barri, Jordi Torguet.

Ha enumerat un seguit d'activitats que no es faran com concerts nocturns, cercaviles, correfocs, la instal·lació de paradetes d'artesania, les curses de carretons, havaneres i cremats, entre d'altres, amb la finalitat d'evitar "acumulació de persones". Tot i així, ha advertit que s'ha dissenyat un programa "digne i que quedi bé". 

Torguet, malgrat ha reconegut que faltaran "trets característics" al programa, sí es faran quatre activitats esportives com partides ràpides d'escacs, el clàssic concurs de "Llamps i Trons", cinc xerrades, tres exposicions, dos tallers, una excursió i la "sorpresa" de Ràdio Sabadell. Quant a novetats, n'ha destacat el primer certamen de pintura ràpida pels carrers del barri, una bicicletada i el pregó, que anirà a càrrec "d'una nova criatura: una víbria". 

Així mateix, no faltarà el lliurament dels Tallaret d'Honor, amb dos guardonats, a una persona, Maria del Carme Torrella, vinculada a l'associació, i a una entitat: la Biblioteca del barri Els Safareigs pel seu 15è aniversari. 

250 anys del barri 

El 2 de febrer de 2022 la Creu Alta farà 250 anys i de cara aquest aniversari ja hi haurà tastets d'aquesta efemèride, tot i que Torguet ha afirmat que encara està per madurar els actes a organitzar, "hi ha un esborrany, però no hi ha dates". 

Sigui com sigui, aquesta segona quinzena de maig hi ha alguna cosa semblant a una festa major al barri, amb limitacions d'aforaments i cites prèvies en alguns casos, amb diversificació d'escenaris, sense el protagonisme habitual de la plaça Creu Alta. Es repartirà per l'Estruch, el pati de l'Escola Creu Alta, l'Escola Samuntada, el Pavelló de Cal Balsach, el centre cívic, el Teatre Sant Vicenç i la biblioteca. L'esperança, tal com ha expressat el membre de l'entitat veïnal, "que l'any vinent torni sencera".