serveis públics

La transformació dels serveis socials de Sabadell arrenca amb un nou centre a Covadonga

Hi ha pressupost de 300.000 euros per l'adequació i renovació d'un local al barri

per NacióSabadell, 12 de maig de 2021 a les 08:00 |
Unes instal·lacions de serveis socials | Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell
La transformació de serveis socials arrencarà amb un nou punt a Covadonga, al carrer que duu el mateix nom, anomenat Serveis Socials Bàsics. De fet, es tracta l'adequació i reforma d'un local per acollir les oficines, tal com ho ha aprovat aquest dimarts la junta de govern local, donant llum verda per destinar 300.000 euros.

Aquest nou local tindrà una tipologia diferent, sent el primer amb protagonisme per a les zones comunes de treball i despatxos versàtils, així com sales de reunions i espais polivalents. D'aquesta manera, permetin donar una atenció de qualitat a la ciutadania i amb aquesta nova estratègia per dotar de centres propis Acció Social ho farà en tres línies estratègiques: vincular l’acció de la regidoria als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), impulsar el Consell d’Acció Social com a base d’una xarxa de col·laboració, corresponsabilitat i aliances amb els agents socials i portar a terme un canvi organitzatiu i de model d’atenció.


La finalitat d'aquesta renovació és "fer un salt qualitatiu en el model d’atenció" i "encaminar els esforços" municipals en la capacitació del ciutadà i enfocar-se en la millora de les seves condicions de vida.

Aquest nou Centre de Serveis Socials Bàsics a Covadonga s'uneix els dos nous espais ubicats al Centre Cívic de Torre-romeu, per donar atenció al mateix barri, i al Centre Cívic Josep Maria Plans per als educadors socials. Properament es posarà en marxa al Centre Cívic de Can Llong un espai per a la Unitat de Risc de Pèrdua de l’Habitatge i està previst habilitar un altre centre a la zona Sud i un altre al barri dels Merinals.


Els equipaments se sumen als que ja estan en funcionament: el Centre Cívic de Ca n’Oriac, el Centre Cívic de Can Puiggener, la Plaça del Gas (el servei d’urgències SUES, EAIA i acollida), l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (Casal Pere Quart), l’Oficina de Drets Energètics a l’edifici del carrer de Sol, 1, i l’equip d’Habitatge d’Emergència Social i Sensellarisme al Vapor Codina. 

 

 

Participació