Sabadell, un Hill Valley a la catalana

Per commemorar el dia que "Regreso al Futuro" viatja al futur, el 21 d'octubre de 2015, us proposem les similituds entre la ciutat i la de la triologia de Robert Zemeckis | L'incendi del rellotge del Passeig o l'arquitectura de l'Ajuntament, entre les semblances

Nació Sabadell
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:42h
Marty McFly i Doc Emet Brown són els protagonistes de 'Regreso al Futuro'
Marty McFly i Doc Emet Brown són els protagonistes de 'Regreso al Futuro' | Universal Pictures

Avui és 21 d'octubre de 2015, i com els més cinèfils ja saben, aquest és el dia en què Marty McFly viatja amb la seva màquina del temps, el DeLorean, al futur a Regreso al Futuro II. Ho fa juntament amb el seu inseparable Doc. Per commemorar aquesta data, us proposem les similituds entre Sabadell i la ciutat de la trilogia, Hill Valley.

SALVIN EL RELLOTGE DE LA TORRE!
 

Els rellotges van quedar calcinats. Foto: Nació Sabadell


El 30 de novembre de 2014 el rellotge del passeig de la Plaça Major va quedar calcinat després de patir un curtcircuït. Testimonis directes dels fets apunten que el foc el podria haver originat un llamp que havia caigut aquell mateix vespre en plena tempesta. El resultat, igual que a la pel·lícula, va ser que el rellotge va deixar de funcionar, i el van acabar retirant.


DOS EDIFICIS CALCATS
 

Les facanes dels ajuntaments de Hill Valley i Sabadell. Foto: Nació Sabadell


La façana de l'Ajuntament de Sabadell i el dels jutjats de Hill Valley compten amb una gran semblança. Tots dos disposen de quatre columnes que condueixen a la part superior, formada per un triangle i on al mig hi ha un rellotge.


ELS CENTRES COMERCIALS
 

Els centres comercials de referència de Hill Valley i Sabadell. Foto: Nació Sabadell


A la pel·lícula l'acció arrenca al centre comercial Twin Pines (Lone Pine, més endavant), una gran àrea que disposa d'un aparcament ampli. La seva distribució s'assembla als models de zones comercials com la de l'Alcampo, a Sant Quirze del Vallès, i on molts sabadellencs hi fan la compra.


ELS JUTJATS, AMB UN PARC AMB LLAC AL DAVANT
 

Els jutjats de Hill Valley i Sabadell, l'any 2015. Foto: Nació Sabadell



Els edificis dels jutjats de la pel·lícula i de Sabadell al 2015 compten amb un parc al davant, a Hill Valley amb una plaça ajardinada i a Sabadell amb el Parc Catalunya. A més, en tots dos hi ha una àrea per a skates.


EL PASSEIG, A 140 KM/H?
 

El passeig compta amb una llarga recta. Foto: Nació Sabadell


Si la projecció del nou passeig de la Plaça Major va provocar l'aparicicó de bromes on el comparaven amb un aeroport, el cert és que, com a la pel·lícula, bé hi podria circular un cotxe a 140 km/h, la velocitat necessària per activar el sistema per viatjar en el temps.


LA MODA QUE VENIA
 

La moda prevista a la pel·lícula. Foto: Nació Sabadell.


La saga ens ha deixat imatges que bé s'apropen a la realitat de 2015. Si Marty McFly Jr. duu les butxaques per fora, avui dia molts pantalons curts deixen veure les butxaques per sota de la costura. A banda, la visió de l'armilla que duia Marty McFly l'any 1985, tot i ser una imatge del moment, ha tornat, com un boomerang, avui dia, i ben senzill és veure sabadellencs passejant pel carrer amb armilles de tots els colors, també vermelles.


REVISIÓ D'UN CLÀSSIC

Molts dels fans de la trilogia només han vist les pel·lícules per televisió, però ara pot ser una bona ocasió per veure-la en pantalla gran. Els cinemes Eix Macià han programat per aquest dimecres i dijous a les 22.30 un passi de la primera part, en versió original subtitulada.