ERC i la CUP demanen la compareixença al Congrés del president de Correus per la vaga de Sabadell

Reclamen conèixer "la qualitat" de la prestació arran de l'aturada indefinida dels treballadors

Una part dels treballadors de Correus de la ciutat
Una part dels treballadors de Correus de la ciutat | ACN
NacióSabadell
07 de maig del 2021
Actualitzat el 10 de maig a les 18:19h
ERC i la CUP han presentat aquest divendres una sol·licitud perquè comparegui al Congrés dels Diputats el president de Correus, Juan Manuel Serrano Quintana, després que la unitat de repartiment 4 de Sabadell porti un mes en vaga indefinida per reclamar millores. 

La petició és perquè ho faci a la comissió de transports, mobilitat i agenda urbana del Congrés, amb la finalitat que informi sobre "la qualitat de la prestació" del servei de l'empresa pública de missatgeria a la ciutat arran de l'aturada de l'activitat d'aquest grup de treballadors. 

Aquest dijous, van anar al Parlament de Catalunya, on van rebre el suport, a més de republicans i cupaires, Junts i comuns. Va ser des d'allà que van reiterar que hi ha uns 70.000 veïns de la capital vallesana sense servei postal des de fa un mes i que les protestes s'estendran pel territori com a Terrassa i Reus, cosa que podria afectar al voltant de 300.000 persones.

Des del comitè de vaga, s'ha explicat que s'ha derivat el servei de paqueteria a una altra unitat de repartiment, que ha comportat la contractació de sis persones, tal com ha denunciat. Un extrem que des de Correus s'ha negat i que malgrat la vaga es manté "la qualitat i assegura "els compromisos de lliurament en els terminis contractats pels ciutadans i empreses".