La vaga de la unitat de repartiment de Correus de Sabadell arriba al Parlament

Avisen que la mobilització s'estendrà d'altres ciutats com Terrassa i Reus

Una part dels treballadors de Correus de la ciutat
Una part dels treballadors de Correus de la ciutat | ACN
NacióSabadell
07 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:19h
La vaga dels treballadors de Correus de la unitat de repartiment 4 de Sabadell ha arribat, aquest dijous, al Parlament de Catalunya, on han rebut el suport d'ERC, Junts, la CUP i comuns. Des de l'hemicicle català han advertit que hi ha uns 70.000 veïns que estan sense servei postal des de fa un mes i que les protestes s'aniran estenent en els propers dies en altres municipis com Terrassa i Reus, fins afectar al voltant de 300.000 persones.

Entre d'altres, els treballadors en vaga han protestat per la manca de contractació a l'empresa i han reclamat "una investigació i depuració de responsabilitats per greus irregularitats" en l'entrega de notificacions administratives, segons ha denunciat el membre del comitè de vaga, Eduardo Fernández.

Fernández ha acusat l'empresa de missatgeria de contractar personal mentre ells estan en vaga per entregar només paqueteria i fer que l'empresa eviti multes econòmiques. El comitè de vaga ha denunciat que la companyia té el "servei públic abandonat" i que es dona un "tracte irregular" a les notificacions, com per exemple les judicials, multes de trànsit o comunicacions de l'Agència Tributària que inclouen un termini per presentar documentació.

En aquest sentit, han assenyalat que és un procediment regulat per llei i que "quan s'infringeix aquestes notificacions queden invalidades".

Els treballadors s'han reunit aquest dijous al Parlament amb ERC, Junts, la CUP i els comuns, que els han expressat el seu suport. En canvi, han lamentat una actitud "molt passiva" del PSC. "Els altres no hi són i no ens importa que no hi siguin", han afegit.