Castellar premiarà el reciclatge de la ciutadania

Instal·la 90 contenidors de color groc pel municipi

Imatge d'un primer pla d'un contenidor de Tremp amb el còdi QR de la campanya Reciclos
Imatge d'un primer pla d'un contenidor de Tremp amb el còdi QR de la campanya Reciclos
NacióSabadell
08 de maig del 2021
Actualitzat el 10 de maig a les 11:39h
Més de 24.000 veïns de Castellar del Vallès podran obtenir premis sostenibles i socials per reciclar. Exactament, per fer-ho amb les llaunes i ampolles de plàstic de begudes. L’Ajuntament ha implantat el projecte de l’organització ambiental, Ecoembes, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) anomenat Reciclos.
 
Hi ha 90 contenidors grocs, repartits per la localitat, als quals se’ls ha incorporat tecnologia per tal d’obtenir les recompenses. Cada ciutadà rebrà uns punts, amb límit prefixat per setmana. Una mesura que busca contribuir a fomentar un consum responsable i racional d'aquest tipus de material.
 
El funcionament consisteix en registrar-se a l’aplicació i quan es faci el reciclatge de la llauna o l’ampolla de plàstic, han d’escanejar el codi QR que hi ha al contenidor. 
 
Reciclos està estès per una vintena de poblacions de Catalunya, així com a estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). A més, també està present a Andalusia, Aragó, Múrcia, les Illes Balears i la Rioja, entre d’altres comunitats autònomes.