atur

GRÀFIC | Sabadell obre el segon trimestre amb una reducció de l'atur

És el segon mes consecutiu que ho fa i s'apropa a rebaixar la xifra per sota de les 15.000 persones

per NacióSantCugat, 7 de maig de 2021 a les 11:33 |
El segon trimestre de l'any ha començat amb una reducció de l'atur a Sabadell. 230 persones han abandonat les llistes de l'atur a l'abril i situen la xifra total en 15.179, un 14,49%, segons les dades de la Generalitat -no contempla la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. 
 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram
Així doncs, la rebaixa a la ciutat vallesana és de gairebé un centenar més que el passat mes de març, quan ho va fer en 137 persones. Pel que fa a la comparativa respecte a l'any passat, en un escenari ja de pandèmia, la ciutat tenia 14.441 aturats, un 14,12%.

Sigui com sigui, Sabadell ha encadenat dos mesos seguits en què s'ha reduït la desocupació. D'aquesta manera, es confirma que al febrer es va arribar al pic de la pandèmia, amb 15.546 aturats. Tot i la frenada, en el còmput del primer trimestre de 2021 hi ha hagut més gent a l'atur que la que ha abandonat les llistes: 483 davant 137, respectivament. Una tendència que en el segon es podria trencar, atès que amb els 230 d'abril, la balança s'equilibra una mica més: 483 davant 367.  


El comportament d'aquest valor al Vallès Occidental continua sent molt semblant el de la capital vallesana, encara que a l'abril s'ha accentuat una mica més per una tònica generalitzada de descens -només Polinyà ha experimentat una pujada, d'una persona-. A la comarca hi ha més d'un miler de persones menys a l'atur, un 13,31%. Altres notícies que et poden interessar
​  

 

Participació