Cinc museus de Sabadell celebraran el seu Dia Internacional

Les activitats s'allargaran més enllà del mateix dia 15 de maig, amb la clàssica Nits dels Museus

NacióSabadell
06 de maig del 2021
Una
Una | Albert Segura
El Museu d’Art de Sabadell (MAS); el Museu d’Història de Sabadell; l’Espai Cultura i Natura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont tornaran a organitzar el Dia Internacional dels Museus, que es commemora el 18 de maig. 

Hi ha previstes jornades de portes obertes i activitats gratuïtes al llarg de la jornada com ara tallers, conferències i visites guiades. A més, els cinc equipaments han escollit "una joia", una peça destacada de les seves col·leccions que han destacat. Per exemple, el MAS ha escollit Estudis sobre erotisme: Le bain de Diane, l'ICP el Crani d’Amphicyon dels Casots, trobat a Subirats, a l'Alt Penedès, de fa 16 milions d'anys i l'Espai Cultura, l'exposició El disc de Newton.

Serà el desè any consecutiu que es duu a terme aquesta iniciativa conjunta. Tot i que la festivitat és el dia 18, el cap de setmana anterior, el dissabte 15, s'organitzarà un clàssic: la Nit dels Museus, allargant l'obertura fins a les nou del vespre. A més, el programa té activitats fins al dia 25. 

Com a novetat, i en la línia de mantenir la virtualitat de l'esdeveniment, s’ha creat –mitjançant la plataforma Kahoot– un concurs en línia de preguntes i respostes sobre els diferents museus i espais sabadellencs que conformem aquesta iniciativa. El concurs és obert a tothom i s’hi podrà participar del dimarts 12 al dilluns 18 de maig, ambdós inclosos.

Consulta aquí el programari complet del Dia Internacional dels Museus.