equipaments culturals

Cinc museus de Sabadell celebraran el seu Dia Internacional

Les activitats s'allargaran més enllà del mateix dia 15 de maig, amb la clàssica Nits dels Museus

per NacióSabadell, 6 de maig de 2021 a les 19:00 |
El Museu d’Art de Sabadell (MAS); el Museu d’Història de Sabadell; l’Espai Cultura i Natura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont tornaran a organitzar el Dia Internacional dels Museus, que es commemora el 18 de maig. 

Hi ha previstes jornades de portes obertes i activitats gratuïtes al llarg de la jornada com ara tallers, conferències i visites guiades. A més, els cinc equipaments han escollit "una joia", una peça destacada de les seves col·leccions que han destacat. Per exemple, el MAS ha escollit Estudis sobre erotisme: Le bain de Diane, l'ICP el Crani d’Amphicyon dels Casots, trobat a Subirats, a l'Alt Penedès, de fa 16 milions d'anys i l'Espai Cultura, l'exposició El disc de Newton.


Serà el desè any consecutiu que es duu a terme aquesta iniciativa conjunta. Tot i que la festivitat és el dia 18, el cap de setmana anterior, el dissabte 15, s'organitzarà un clàssic: la Nit dels Museus, allargant l'obertura fins a les nou del vespre. A més, el programa té activitats fins al dia 25. 

Com a novetat, i en la línia de mantenir la virtualitat de l'esdeveniment, s’ha creat –mitjançant la plataforma Kahoot– un concurs en línia de preguntes i respostes sobre els diferents museus i espais sabadellencs que conformem aquesta iniciativa. El concurs és obert a tothom i s’hi podrà participar del dimarts 12 al dilluns 18 de maig, ambdós inclosos.


Consulta aquí el programari complet del Dia Internacional dels Museus.

 

Participació