GRÀFICS El Taulí tanca abril amb 43 defuncions i amb menys d'un centenar d'hospitalitzacions

Hi ha 23 a l'UCI/semicrítics, la xifra més baixa del mes

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:25h
Abril, juntament amb gener, han estat els pitjors mesos de 2021 quant a defuncions per Covid-19 a l'Hospital Parc Taulí. 43 morts en aquest quart mes de l'any, lluny de les 74 de principis d'any. Per contra, s'ha tancat el mes per sota del centenar d'hospitalitzacions, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. 

Els decessos han tornat a marcar el període, amb gener han estat els dos pitjors mesos de la quarta onada i uns valors que no es veien, a excepció dels primers 31 dies de 2021, des del passat novembre -50-. En els primers 11 dies d'abril s'havien notificat 16 defuncions.  
 
 

Enguany, hi ha hagut 163 morts per coronavirus al Taulí, més del 70% d'aquestes s'han concentrat entre els mesos de gener i abril.

Les hospitalitzacions s'han rebaixat per sota del centenar. Abril ha acabat amb 69 pacients a planta i 23 a l'UCI/semicrítics. En total, 92 i consolidant una dinàmica de rebaixa experimentada la darrera setmana en els tres àmbits, ja que havia començat amb 80 usuaris a planta, 30 a la unitat de crítics i 110 hospitalitzats totals. 
 
 
El més tanca amb una notable millora de la pressió hospitalària, perquè l'havia arrencat amb una clara tendència de pujada, arribant al pic de 148 ingressos, amb 116 usuaris a planta i 32 a la UCI/semicrítics. 

Aquesta davallada ha estat més evident amb els pacients a planta, on a partir de la segona quinzena han anat alliberant llits, fins a una quarantena. En canvi, a la unitat de crítics el comportament ha estat més irregular, amb oscil·lacions entre la vintena i la trentena. Ha acabat amb valors semblants abans d'iniciar la Setmana Santa