Un 8% dels alumnes de 4t d'ESO de Sabadell admeten haver passat la Covid-19

Una enquesta amb més d'un miler d'estudiants participants tracta les sensacions viscudes pels adolescents amb el confinament

NacióSabadell
10 de maig del 2021
Un grup de participants a la gimcana, aquest matí a la plaça Major.
Un grup de participants a la gimcana, aquest matí a la plaça Major.
Un 8% d'alumnes de 4t d'ESO de Sabadell ha admès haver passat la Covid-19, confirmada per test. Així ho ha indicat l’enquesta d’hàbits relacionats amb la salut, fet per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de serveis de salut municipals. Enguany, el qüestionari ha incorporat preguntes relacionades amb el coronavirus. 

Una altra de les lectures dels resultats ha estat que, durant el confinament, una quarta part ha declarat haver tingut problemes per fer les tasques i deures i també sensació d'aïllament. Així mateix, en menor mesura, han destacat les tensions familiars i la manca d'espai íntim.

Un altre dels sentiments més generalitzat durant l'aïllament obligatori ha estat el de l'avorriment, seguit de la manca d'energia. També s'ha mencionat, encara que no ha estat tan generalitzat, l'estrés i l'ansietat. 

Diferències de gènere

Les noies han traslladat haver-se sentit més angoixades respecte al futur, amb més ansietat, amb més dificultat per concentrar-se i més irritables amb la família que no pas els nois. Aquesta diferència de gènere també s'ha vist reflectida en les respostes sobre com s’han adaptat als canvis que ha implicat la pandèmia. Un 45% de nois han respost adaptar-se bastant bé, per contra, elles en un 42% han admès una adaptació regular.

En una hipotètica nova onada de l’epidèmia, més del 80% acceptaria les mesures que es determinin i prop d’un 70% creu que han après de la situació anterior per passar-la millor. Per contra, un 45% ha confessat sentir-se angoixat per haver de tornar a viure un tancament a casa.

A l'enquesta han participat un total de 1.130 alumnes de quart curs d’ESO de Sabadell.