1 de 10
sales de joc

Montcada es blinda per evitar la instal·lació de cases d'apostes

Aprova una modificació del planejament urbanístic que fa "inviable" la seva activitat

Una sala de joc | Bernat Cedó
per NacióSabadell, 5 de maig de 2021 a les 14:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La junta de govern local de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat inicialment una modificació de planejament urbanístic per tal de limitar la instal·lació al municipi de cases d’apostes i sales de joc. D'aquesta manera, es blinda per evitar aquesta activitat a la localitat vallesana. 

Ho ha fet fixant que no pot haver-hi aquest tipus d'establiments a menys de 800 metres de distància de qualsevol tipus d'equipament, ja sigui cultural, social i educatiu, entre d'altres. "A la pràctica, aquesta mesura fa inviable les obertures d’aquest tipus de locals’, ha indicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.


Sánchez ha subratllat que Montcada "amb aquesta acció ens convertim en un dels primers municipis que limitem la instal·lació" d'aquests negocis que estan proliferant en poblacions de l'entorn. "Són una xacra social que afecta els barris vulnerables i el nostre jovent, generant una addicció; hem tingut exemples de pobles del voltant i som conscients dels problemes que genera, per això, els volem evitar", ha manifestat el regidor.

A Montcada i Reixac a hores d’ara no hi ha cap casa d’apostes ni sales de joc i amb aquest tràmit urbanístic es dona compliment a una moció aprovada fa un any al ple, que instava al consistori a evitar la seva proliferació. El text plantejava la revisió de les ordenances i normatives urbanístiques per introduir les màximes limitacions. En primer terme, es va suspendre l’atorgament de llicències a aquest tipus de negoci i ara, el pla d’usos limita al màxim la seva instal·lació.
Participació